Лекување на болести со помош на чаеви и лековити растенија, лековити чаеви, лековити билки, лековити тревки, лекување бубрежни болести, црнодробни болести, камен во бубрези, песок во бубрези, цистит, цисти, хепатит, Шеќер, дијабетес, полови заболувања, плодност, чир, киселина, гастритис, подуеност, холестерол, слабеење, алт, асп

Алтернативна Медицина Роза Канина ДООЕЛ Ресен

Лекување на болести со помош на чаеви и лековити растенија, лековити чаеви, лековити билки, лековити тревки, лекување бубрежни болести, црнодробни болести, камен во бубрези, песок во бубрези, цистит, цисти, хепатит, Шеќер, дијабетес, полови заболувања, плодност, чир, киселина, гастритис, подуеност, холестерол, слабеење, алт, асп / English


Повеќе за:

Козја Сирутка

Посебни рецепти

Сите Производи
Лековити Растенија

Упатства за припрема по заболувања

 

 

Места каде може да ги најдете нашите производи:

СКОПЈЕ

1. НУТРИЦИЈА
- здрава храна Скопје Трговски Ц. Бисер (Аеродром) тел. 076 467 877 Димче
2. Продавница НАТУРАЛИС
ул. Иван Козар бр.63 нас. Кисела Вода Скопје моб. 075 -327 -236

078 327 237 Кисела Вода кај Стара Чешма

3. АПТЕКА МАРИЈА ГАЛЕН ФАРМ 071 374 538 или фиксен тел. 3 212 760 Скопје наспроти универзална сала Скопје
4. МАРИНА Скопје 070 275 808 


5. АПТЕКА ЕФЕДРА
ул. Орце Николов бр. 155 Скопје контакт. тел. 076-407-479
6. Благе Комерц
ул. Козле бр. 88 -02-10 Скопје тел. 077 511 099/ Благе
7. АСТО ВИВА ГРОУП
ул. Ратко Митровиќ бб. Пазарче, Драчево, Скопје, тел. 071 510-909

8. Swanson Претставништво- Аеродром
бул. Јане Сандански бр. 114/2-1 тел. 02/ 240 33 11 моб. 070/ 26 86 29

9. АПТЕКА - ТАЛИТА
во близина на Црква Свети Димитрија Скопје
078 375 -391

10. Swanson Продажен Центар - Рамстор
ТЦ Рамстор сутерен тел. 02/ 3221 339

11. ИНТЕР МАГ Деан Хаџитрајков ДООЕЛ ул. Бојнија бр. 6 Локал 3 - А Нас. Аеродром СКОПЈЕ

078 - 211 -883 Дејан

078-211-884 Габи

ВЕЛЕС

12. Тина - Кајник бр. 7 (Трафика) Велес 078 303 930
БИТОЛА

13. Гладијатори 1 и Гладијатори 2 Продавници за здрава храна Битола - Битола
14. Апи Центар продавница за здрава храна Битола (наспроти Болницата ) во Битола
15. Аптека ВЕНЕНА ул. Солунска бр. 210 Битола , тел. 075 885 817 / Тања
16. АПТЕКА РОСА ВИТА ул. Моша Пијаде 11/13 Битола, тел. 078 373 272 и 070 373 272

НУТРИКО - МБ ул. Васко Карангелески бр. 41 лам. 2 локал 44 Нов ПАЗАР БИТОЛА тел. 078 239 331
ПРИЛЕП

17. Виталис 1 и Виталис 2 Прилепво Прилеп *Бизнис Центар* тел. 048 428 027 Славица
КУМАНОВО

18 Органика Куманово во Куманово -
тел. 078 203 103 Сузана

19. Swanson Продажен Центар - Куманово
ул. Ленинова бр. 46 тел. 031/ 425 705
СТРУМИЦА

20. АПТЕКА ЖАНИНА Трговски Центар ГЛОБАЛ Струмица, тел: 070 253 756

 

БЕРОВО

21. АПТЕКА-СОФОРА БЕРОВО во Берово тел. 033-470-297; 070 368-606
РЕСЕН

22. Науме Петковски Ресен во Ресен ул. Никола Карев бр. 55 Ресен 070 39 39 66

 

ШТИП

23. Аптека БИОФАРМ
ул. Кристијан - Карпош бр. 31 (до Здравствен дом) ШТИП од Штип
тел. 078 311 222/ Јуле/

24. Органика продавница за здрава храна
Штип во Штип - тел. 032 521 611 Никола ул. Стив Наумов бр. 44 Штип

25. Swanson Продажен Центар - Штип
ул. Кирил и Методиј бб тел. 032/ 397 170


26. АПТЕКА - РАДО - ЛЕК
ул. Сремски Фронт - бб. ШТИП
070 - 643 - 528

 

ОХРИД

27. Аптека ДОНЕВИ
ул. Питу Гули бр. 64 Охрид /до Болницата/ тел. 046 258 920/ 078 258 920/ Науме

28. АПТЕКА ЛИСА - ФАРМ
ул. Гоце Делчев бр. 248 Охрид
070 362 215

 

КОЧАНИ

29. ПЗУ АПТЕКА - ЛЕК ФАРМ
ул. Маршал Тито бр. 15 Кочани
033-276-650
моб. 070-213-231


ТЕТОВО

30. АПТЕКА - ЕКАЛЕК
ул. Јане Сандански бр. 3 Тетово
контакт 071 - 298 - 597

 

ГЕВГЕЛИЈА

31. Марија Џолева ГОКИ ДООЕЛ
ул. Владо Кантарџиев бр. 2 Гевгелија
контакт тел. 075-751-662 и 034-213-443

 

ВАСКО - ГЕВГЕЛИЈА 070 - 218 -892


ГОСТИВАР

32. АПТЕКА КЕНАН ФАРМ
ул. Гоце Делчев бр. 29 Гостивар
контакт тел. 077-787-888

 

КАВАДАРЦИ

33. АПТЕКА ФАРМАКО-ЛЕК ул. Илинденска бб. Кавадарци, тел: 078 229 294

34. Swanson Продажен Центар - Кавадарци
ул. Мито Хаџи-Василев бр. 60 тел. 043/ 412 246

 

 

 

 

 

 
     
 

Добредојдовте !

На официјалната страница на Роза Канина ДООЕЛ Ресен . Наша цел и мисија е со користење на производи од лековити растенија, придржување кон определени режими на исхрана какои со користење на искуства за однесување при определени заболувања да се помогне за решавање на определени заболувања.

 

ЖЕНСКИ ПОЛОВИ БОЛЕСТИ УПАТСТВО 6. БОЛЕСТИ НА ЖЕНСКИТЕ ПОЛОВИ ОРГАНИ
 (јајници, јајцеводи, матка, дојка)  
За лечење на болестите на Женските полови органи со помош на Методите на Алтернативната Медицина - чаеви -чајни мешавини и Режими на исхрана.
 Болестите на женските полови органи се прилично разнолични и обемни. Во оваа група ќе бидат споменати следниве: - нарушувања на менструалните циклуси, - воспаленија на вагината, - воспаленија на јајниците и јајцеводите - стерилитетот - болести на дојката - климактериумот како појава и болест.
 - НАРУШУВАЊА НА МЕНСТРУАЛНИОТ ЦИКЛУС  - Менструацијата е внатрешна промена во јајниците и матката, чија видлива страна е месечното крварење. Менструацијата трае од 3 до 5 денови и се повторува на 28 денови, што се смета за редовна и нормална менструација, и како единствено НОРМАЛНО крварење на половите органи. При менструацијата нормално е да се изгуби од 50 до 100 мл.крв. Првата менструација се јавува од 12 годишна до 14 годишна возраст а се нарекува - МЕНАХРА, Ако се појави пред 12 години е „рана менахра“ а ако се појави по 14 години е д „доцна менахра“. Најдоцна што може да се појави е до 18 години. Последната менструација е измегу 45 до 50 година. и се вика „МЕНОПАУЗА“ односно тој период е наречен „КЛИМАКС“ а самиот престанок на менструацијата е менопауза. Менструациите може да бидат РЕТКИ , кога се јавуваат по 31 ден, И ЧЕСТИ кога се јавуваат во период пократок од 24 денови. Менструациите исто така може да бидат „СИЛНИ“ со зголемено губење на крв и често пропратени со болки и „СЛАБИ“ со малку крв и неболни. Појавата кога измеѓу менструациите се јавуваат неправилни крварења се вика „МЕТРОРАГИЈА“ и се смета за крварење кое нема врска со ментруацијата и асоцира на одредени заболувања и болести. Во одредени случаи доаѓа до „изостанок“ на менструација (каснење) и се вика „АМЕНОРЕА“ и асоцира на одредени проблеми и болести на половите органи, често пати и поврзано со стресни ситуации и нервози а се смета дека не е нормално.
ВОСПАЛЕНИЈА НА ЈАНИЦИТЕ И ЈАЈЦЕВОДИТЕ - воспаленијата на јајцеводите и јајниците најчесто се бактерриолошки инфективни процеси од кои се заваќаат и јајниците и јајцеводите. Се јавува најчесто после абортуси, по родувања, менструацијата, настинки, проблеми со органите на мокрачниот систем и слично. Може да биде АКУТНО И ХРОНИЧНО. Кај акутното воспаление се чувствува болка во пределот на јајниците, треска, температуре, а трае неколку денови ако тоа не се реши преминува во Хронично заболување. Кај ова заболување често отсуствува температурата али е забележливо на лицето на жената. Воспаленијата често пати може да се пренесат и на мокрачниот систем (уретри, бубрези) и да направат поголеми проблеми.
- Цистит - Нерешавањето на воспаленијата често пати може да се база за други потешки заболувања како што се ЦИСТИ, ТУМОРИ, ПОЛИПИ и други потешки заболувања. ЦИСТИТЕ на јајниците и јајцеводите се честа појава и болест на овие органи.Тоа се творевини чија течност е заразна и чија големина може да се мери со сантиметри (должина и ширина) и килограми(тежина).
ВОСПАЛЕНИЕ НА ВАГИНАТА - воспаленијата на матката се воспалителните процеси на СЛУЗНИЦАТА на матката и ткивото под неа , а причинители се најчесто - бактериите, вируси, габи и слично. Најчесто тоа доаѓа како резултат на нарушување на одбрамбениот механизам и „базичноста“ на средината на матката, која станува „кисела“ а како Последица на менструацијата, абортуси, раѓања, неодржување хигиена, употреба на антибиотици и други болести (шеќер) Туѓи тела, контрацепции , често менување на „партнери“. Најчести знаци се „чешливоста“, смрдлив исцедок, „белите прања“ Печење, болки, температура и слично. Често пати оваа е основа и за други болести потешки како што се: воспаленија на околните ткива, ранички (фиброми) превртена или искривена матка, полипи, туморозни состојби и малигни болести.
 СТЕРИЛИТЕТ - е неможност поради повеќе причини да се забремени, мегу кои најчесто е „нарушувањето на овулацијата“, непрооднос на јајцеводите, неквалитетни јајцеви клетки, хормонски и хромозомски проблеми, прележани тешки болести, полови болести, алкохолизам, цирози, шеќерна болест и слично.
БОЛЕСТИ НА ДОЈКАТА - најчести се воспаление на млечните жлезди - МАСТИТИС - пропратено со болка, црвенило треска, температури и слично.
ПОВРЕДА НА БРАДАВИЦАТА - се добива најчесто при доењето, проследено со крварење, болка, НЕДОВОЛНО ЛАЧЕЊЕ НА МЛЕКО, е најчесто последица на маститисот, стресови. ГАЛАКТОРЕА појава на самотечење на млеко, која може да биде предизвикано од други болести, стресови и слично
КЛИМАКТЕРИУМ - е преодниот период во животот на жената кога се гаси активноста на јајниците и престанува Појавата на менструацијата (МЕНОПАУЗА) Се јавува измеѓу 40 и 50 - та година од животот, често пати проследен со многу проблеми и болести. Се манифестира со појава на црвенило на лицето, вратот и градите, чувство на топлина, потење, несоница, главоболки, замор, слаба концентрација, депресија, остеопорози, исхемии, тромбози, нервози и слично. Основниот белег при климаксот е гаснење на функцијата на лачењето на јајниците на хормоните кои се задолжени за одбраната на организмот. Тоа се 4 поважни хормони меѓу кои и ЕСТРОГЕНОТ и прогестеронот чије нелачење е поврзано со повеќе видови на болести што се јавуваат во овој период. Нелачењето на овие хормони често доведува до:намалена дебелина на матката и нејзината слузница, сув и тенок епител на вагината и смалена циркулација на крв во тој дел, губење на цврстината и еластичноста на градите, промени во смисла на мастоцитози, грутки, пигментацијата, брадавиците, намалена густина и опаѓање на косата, зголемување на масните наслаги (дебелеење) артериосклерози, можност од инфаркти и изливи, жолто бледа боја, појава на брчки и млитавост, зголемена длакавост на места каде не треба, ,губење на женственоста, незаинтерисараност за секс, болки, жештини и слично. Симптомите се изразени преку зачестени јадежи (прутитус) на вулвата, зачестени крварења, бели прања со зачестени бактерии, болни и непријатни сексуални односи, ранички на грлото или дното на матката, зачестени мокрења Тахикардии, аритмии, замастувања на црниот дроб, камења во жолчката и слично. Често пати за да се прикријаат или непризнаат природните процеси се избират погрешни чекори - прељуби, менување на партнерите, земање на јаки антидепресиви, алкохолизам и други настрани и непожелни работи. Поради стравот често пати се применуваат и погрешни методи на решавање на проблемите со што се доведува во уште полоши состојби и проблеми.
АЛТЕРНАТИВНАТА МЕДИЦИНА како превентивна терапија икако терапија со која се решаваат проблемите и заболувањата го препорачува следниот систем кој низ искуствените сознанија се менувал но остануваат три клучни работи :
ТЕРАПИЈАТА за решавање на овие проблеми, состојби и болести се состои од три дела и тоа:
ПРВИОТ ДЕЛ е составен од чаеви, чајни мешавини, тинктури, мацерати, медовини, кантариони, кои исклучиво се состојат од комбинирани лековити тревки и производи од нив, во чие комбинирање може да влезат и до стотина лековити неотровни тревки или компоненти од нив, чиешто комбинирање е врз основа на дијагноза или од претходно доставена лекарски наоди. Лековитите тревки се од Преспанското поднебје кои изобилуват со редок и висок квалитет поради условите и Поднебјето во кое виреат. Овие работи се земаат од треварот и се рачунаат како КОМПЛЕТ терапија, кои имааат: Превентивна, Заштитна функција и Исцелителни спсобности. Времетраењето на прием на овој дел е најмалку 14 а најповеке 42 или 60 денови, во кое време стои можноста за целосно решавање на проблемот. Во комплетот има најразлични дејства и компоненти меѓу кои се диуретичните, антибактериски, антисептични, антидепресивни , антитусивни, антиканцерогени својства, холагогни, холеритични, стомахитични и други својства и дејства кои може и треба да се комбинират на основа на претпоставена или доставена лекарска дијагноза.
3. БОЛЕСТИ НА ЖЕНСКИТЕ ПОЛОВИ ОРГАНИ (јајници, јајцеводи, матка и др.)
 3.1 воспалителни процеси, бактериолошки проблеми (ешерихија коли, кандида, клепсиела и други болнички бактерии) бело прање, цисти на јајници, полицистичност, нередовни и неуредни менструации, болни и продолжени менструации, хормонални пореметувања, ХПВ вирус (ниско и високо ризичен) ЦИН 1, ЦИН 2, почетна фаза на ЦИН-3, дисплазии и калцифицирања, пред и пост климаксни тегоби, миоми,Ту - мамае на дојка, мастоцитози и сл. проблеми , неможност за бременост и слично.
 3.1.2 КОИ ЧАЕВИ СЕ ЗЕМААТ И КАКО
3.1.3 Чај за женски болести - ФЕМИ - МИКС ФЕМИ-МИКС, Женски болести, цин 1, цин 2, ешерихија коли, кандида, бело прање, инфекции
Се ПРИПРЕМА НА СЛЕДНИОТ НАЧИН: 3 супени лажици од чајот се попаруваат со 1,5 литар врела вода, се покрива садот со капак и се остава да отстои најмалку 3 часа. Се процедува и се пие преку цел ден наместо вода. Дневно треба да се испие од 1,5 до 3 литра. Кај проблеми со бактерии, каде се работи за високи бројки (ешерихија неколку милиони) денвно се пие од чајот и до 4 литра .) 3.1.4 Чај број 3/1, една супена лажица се попарува со 0,5 литра вода се остава покриено да отстои 1 час, се процедува и се пие 5 пати на ден по 100 милилитри на празен стомак.Женски заболувања, менструација, бактерии, габички, бело прање, инфекции 3.1.5 Преспанска горчица - Чемер, се зема на празен стомак 4 пати по 10 милилитри. 3.1.6 Медовина се зема 2 пати на ден по 2 кафени лажички на гладно. Корисно е дополнително да се зема 2 до 3 пати на ден, чај од невен или ајдучка трева (2 кафени лажички се попаруваат со 100) милитри жешка вода.
ВТОРИОТ ДЕЛ Е ИСХРАНА: 3.1.7 ИСХРАНА – се користи исклучиво вегетаријанска исхрана - види прилог. Корисно е повеќе пати дневно да се јадат салати од сезонски карактер, посебно се користи зелка, брокула, карфиол, цвекло, кромид и кисело млеко. Терапиите трајат најмалку 42 дена ,по потреба до целосно решавање на проблемот.
ВТОРИОТ ДЕЛ - се состои од РЕЖИМ на исхрана, кој е дел од макробиотскат исхрана,работен према Теориите на Гинтер, Карпер, Зараи, Бројс и други светски научници,прилагоден на наши услови и нсашиот менталитет и од Производи кои ги има во ова поднебје а кој низ праксата се докажа како најсоответен, поради поврзаноста на човекот со поднебјето во кое престојува и живее и неговата нераскинлива врска и поврзаност. Со исхраната се решаваат следните проблеми: се исправува природно-телесниот циклус (биоритамот) (апсорпција, асимилација и елиминација) - се воспоставува метаболичката рамнотежа,(да се потроши она што се јаде), да се внесува жива храна во организмот до 70% (овоштие и зеленчук), избор на права храна и начин на правилно јадење, навремена детоксикација и отсранување на отровите штетните материи од организмот, почитување на природните принципи и основните закони на природата, чистење на организмот,органите,крвните садови од наслаги, холестерол и маснотии. средување на лимфниот, крвниот и хормоналниот систем преку исхраната, целосно чистење на цел организам и секој орган посебно.
ТРЕТИОТ ДЕЛ - е делот без кој неможе да се замисли решавање на проблемите а тоа е делот на ДУШАТА, посебно женската душа, психата, потсвеста, внатрешноста, за кое мора да се води строго сметка и да се почитува како посебен дел. Тоа е однос на почитување на човекот како човек,посебно жената,а не однос како кон предмет Мора да се почитуваат емоциите, чувствата, изразено со нежност, разбирање за проблемите и слично. Психолошкиот фактор особено е битен кај потешките заболувања. Зошто? Најчесто поради сознанието дека некои заболувања се нерешливи се губи во целост и волјата и надежта дека може да се подобрат работите со чаеви и слично, а медицинското решение не дава некои резултати. Поради сето тоа се запаѓа во депресија, убеденост дека проблемите се нерешливи и слично. За секое заболување постои лек и начини на решавање само треба да се истрае и да се најде вистинското решение. САМО заедничкото делување И ПОЧИТУВАЊЕ НА СИТЕ ТРИ ДЕЛА ДАВА ЕФЕКТИ.
ХРАНАТА ТРЕБА ДА Е ЛЕК ЛЕКОТ ХРАНА ОД ОНА ШТО ГО ЈАДЕМЕ САМО ЕДНА ЧЕТВРТИНА КОРИСТИ ОРГАНИЗМОТ ДРУГОТО Е ЗА ЛЕКАРИТЕ
6.1. Воспалителни процеси, нередовни и неуредни менструации, бело прање, бактериолошки проблеми (ешерихија коли, клепсиела, кандида и други бактерии) пост и предклимаксни тегоби. Спаѓаат во групата на вообичаени проблеми кои се позачестени постојано присутни кај женскиот свет, се сметаат како болести кои спаѓаат во лесни заболувања кои прават нервози а често пати се поврзани со стресни ситуации, нервози, лесно преносливи, врзани со намалување на имунитетот и кои бараат секојдневно хигиенско одржување.
 6.1.1. КОИ ЧАЕВИ СЕ ЗЕМААТ И КАКО
6.1.2. Чај за женски болести - 3 супени лажици од чајот се попаруваат со 1,5 литри врела вода се остава да отстои 3 сати се процедува и се пие преку цел ден место вода. Дневно треба да се испива од 1,5 до 3 литра. 6.1.3. Чај број 3/1 0 една супена лажица се попарува со 0,5 литра врела вода се остава да отстои 2 сати се процедува и се пие 5 пати по 100 милилитри, на гладно.
 6.1.4. Преспанска горчица - се пие 5 пати по едно кафено лажиче на гладно.
 6.1.5. Медовина се зема 5 пати по едно кафе лажиче на гладно.
КОРИСНО - е да се зема дополнително чај од невен или ајдучка трева (една супена лажица се попарува со 200 мл врела вода). Подмивање се врши со (одвар) - чај жолт кантартион или од ајдучка трева. Вагинално се става кантарионово масло.
6.2. ИСХРАНА ЗАБРАНЕТО Е ДА СЕ ЈАДЕ - млеко и сирења, бело брашно,шекер,густи и газирани сокови, ајвари, лутенки, мајонези, павлаки, кечап, меса и месни производи, јајца, банана, портокал и сл.
МОЖЕ ДА СЕ ЈАДЕ
- козјо сирење, кисело кравјо млеко, ржен леб, боранија, грашак, леќа, печурки, зеленчук се од овоштие. Посебно корисно - е да се зема дневно повеке пати сезонски салати, посебно зелка, брокула, карфиол, домати и сл. Лечењето трае најмалку 28 дена (од менструација до менструација ) или 42 дена а се продолжува по потреба до целосно решавање на проблемот.
 7.1. ЦИСТИ НА ЈАЈНИЦИ, ПОЛИЦИСТИЧНОСТ, ХПВ ВИРУС (хуманпапиломавирус - ниско или високоризичен) - ЦИН -1 (ДИСПЛАЗИЈА, КАЛЦИФИКАТИ), ЦИН – 2 (раничка на грличот или дното на матката) ЦИН -3 (ту – ца ) – МИОМ (НА МАТКА), ту - МАМАЕ, МАСТОЦИТОЗИ, ФИБРОАДЕНОМИ и сл. Спаѓаат во групата на потешки заболувања, директно поврани со имунитетот на организмот и хормонални пореметувања, кои треба сериозно да се сватат, затоа што нивното нелечење носи тешки последици.
7.1. КОИ ЧАЕВИ ТРЕБА ДА СЕ ЗЕМААТ И НА КОЈ НАЧИН
 7.1.1. Чај за женски болести -3 супени лажици од чајот се попаруваат со 1,5 литар врела вода, се покрива, и да одстои 3 сати. Се пие преку цел ден наместо вода.
 7.1.2. Чај број 3/1 -1 супена лажица се попарува со 0,7 литра врела вода. Се покрива, и да одстои 3 сата. Се процедува и се пие 7 пати по 100 мл на гладно.
 7.1.3. Преспанска горчица – се зема на гладно 5 пати по едно капаче од шишето.
 7.1.4. Медовина се зема 5 пати на ден по едно кафено лажиче на гладно.
 7.1.5. Сирутка од козјо млеко – се зема 3 пати по 100 мл на гладно.
7.1.6. Бројсов сок –се зема 3 пати по 100мл. на гладно. (види посебни рецепти)
7.2. ИСХРАНА ЗАБРАНЕТО Е ДА СЕ ЈАДЕ - МЕСО И МЕСНИ ПРОИЗВОДИ,МЛЕКО И МЛЕЧНИ ПРОИЗВОДИ, ајвар, кисело, пресолено, павлаки, мајонези, маргарини, бело брашно, чекер.сокови,газирано и сл. - Може да се јаде-кисело млеко, ржен леб, боранија, грашак, леќа, ориз, компир, зеленчук и овоштие, печурки
ЗАДОЛЖИТЕЛНО СЕ ЗЕМА сезонски салати, посебно зелка, брокула, кромид, праз, лук. Одмивања се вршат со кантарион или ајдучка трева (чаеви) или кантарион масло. На дојката при мастоцитози, Ту, се ставаат облози 3 - 4 пати на ден од 3 белки од живо јајце измиксирано со супена лажица кисело млеко (се става на секакви евентуални отоци). Терапиите трајат најмалку 42 дена, по потреба се продолжува. Задолжителни се редовни, лекарски контроли. Вакви терапии се прават и пост - оперативни зафати, хемо-терапии и зрачења.   Терапијата трае 15 дена , а чаевите се допиваат додека ги има.            

 

 

Лекување на болести со помош на чаеви и лековити растенија, лековити чаеви, лековити билки, лековити тревки, лекување бубрежни болести, црнодробни болести, камен во бубрези, песок во бубрези, цистит, цисти, хепатит, Шеќер, дијабетес, полови заболувања, плодност, чир, киселина, гастритис, подуеност, холестерол, слабеење, алт, асп  

Време е да посветите малку време и на вашето здравје, колку време издвојувате за Вашето здравје ?

 

Доколку внимавате на некои работи околу исхрана, начинот на однесување како и избегнувате работи кои се штетни за вашето здравје го намалувате ризикот за добивање на определени заболувања.

Природата не признава заболувања  

 

 

 На оваа страница можете да ги симнете упатствата по одредени заболувања

 

Упатство за слабеење без нарушување на имунитет

Упатство за бубрежни заболувања

Упатство Црнодробни и жолчни заболувања

Упатство за стомачни заболувања

Упатство за лекување на Дијабет 1 и Дијабет 2

Упатство за заболувања на крвните садови

- Упатство за лекување на псориазис вулгарис (psoriasis vulgaris) кожни заболувања

- Упатство за лекување на ВИТИЛИГО - кожно заболување

Болести на женските полови органи

Болести на органи за дишењее

Упатство за припрема и пиење на чаеви по заболувања и режими на исхрана - симни pdf

 

Види посебно по одредени заболувања на следниот линк 

 

 

СИТЕ ПРОИЗВОДИ

Кои се нашите производи и каде можете да ги најдете ?

 

 

Со цел чаевите да бидат подостапни истите можете да ги најдете на следните места:

Продажни Места

 

Лекување на болести со помош на чаеви и лековити растенија, лековити чаеви, лековити билки, лековити тревки, лекување бубрежни болести, црнодробни болести, камен во бубрези, песок во бубрези, цистит, цисти, хепатит, Шеќер, дијабетес, полови заболувања, плодност, чир, киселина, гастритис, подуеност, холестерол, слабеење, алт, асп

  Емисија Билките на

Баба Рада -Науме Петковски - ЛИНЦУРА


 

   Емисија Билките на

 Баба Рада -   Науме Петковски Фебруари 2014

 

 

     

 

© © Роза Канина ДООЕЛ Ресен, Тревар Науме Петковски All Rights Reserved.
Објавената содржина интелектуална сосптвеност на друштвото Роза Канина ДООЕЛ Ресен.

 

 

web stats