Лекување на болести со помош на чаеви и лековити растенија, лековити чаеви, лековити билки, лековити тревки, лекување бубрежни болести, црнодробни болести, камен во бубрези, песок во бубрези, цистит, цисти, хепатит, Шеќер, дијабетес, полови заболувања, плодност, чир, киселина, гастритис, подуеност, холестерол, слабеење, алт, асп

Алтернативна Медицина Роза Канина ДООЕЛ Ресен

Лекување на болести со помош на чаеви и лековити растенија, лековити чаеви, лековити билки, лековити тревки, лекување бубрежни болести, црнодробни болести, камен во бубрези, песок во бубрези, цистит, цисти, хепатит, Шеќер, дијабетес, полови заболувања, плодност, чир, киселина, гастритис, подуеност, холестерол, слабеење, алт, асп / English


Повеќе за:

Козја Сирутка

Посебни рецепти

Сите Производи
Лековити Растенија

Упатства за припрема по заболувања

 

 

Места каде може да ги најдете нашите производи:

СКОПЈЕ

1. НУТРИЦИЈА
- здрава храна Скопје Трговски Ц. Бисер (Аеродром) тел. 076 467 877 Димче
2. Продавница НАТУРАЛИС
ул. Иван Козар бр.63 нас. Кисела Вода Скопје моб. 075 -327 -236

078 327 237 Кисела Вода кај Стара Чешма

3. АПТЕКА МАРИЈА ГАЛЕН ФАРМ 071 374 538 или фиксен тел. 3 212 760 Скопје наспроти универзална сала Скопје
4. МАРИНА Скопје 070 275 808 


5. АПТЕКА ЕФЕДРА
ул. Орце Николов бр. 155 Скопје контакт. тел. 076-407-479
6. Благе Комерц
ул. Козле бр. 88 -02-10 Скопје тел. 077 511 099/ Благе
7. АСТО ВИВА ГРОУП
ул. Ратко Митровиќ бб. Пазарче, Драчево, Скопје, тел. 071 510-909

8. Swanson Претставништво- Аеродром
бул. Јане Сандански бр. 114/2-1 тел. 02/ 240 33 11 моб. 070/ 26 86 29

9. АПТЕКА - ТАЛИТА
во близина на Црква Свети Димитрија Скопје
078 375 -391

10. Swanson Продажен Центар - Рамстор
ТЦ Рамстор сутерен тел. 02/ 3221 339

11. ИНТЕР МАГ Деан Хаџитрајков ДООЕЛ ул. Бојнија бр. 6 Локал 3 - А Нас. Аеродром СКОПЈЕ

078 - 211 -883 Дејан

078-211-884 Габи

ВЕЛЕС

12. Тина - Кајник бр. 7 (Трафика) Велес 078 303 930
БИТОЛА

13. Гладијатори 1 и Гладијатори 2 Продавници за здрава храна Битола - Битола
14. Апи Центар продавница за здрава храна Битола (наспроти Болницата ) во Битола
15. Аптека ВЕНЕНА ул. Солунска бр. 210 Битола , тел. 075 885 817 / Тања
16. АПТЕКА РОСА ВИТА ул. Моша Пијаде 11/13 Битола, тел. 078 373 272 и 070 373 272

НУТРИКО - МБ ул. Васко Карангелески бр. 41 лам. 2 локал 44 Нов ПАЗАР БИТОЛА тел. 078 239 331
ПРИЛЕП

17. Виталис 1 и Виталис 2 Прилепво Прилеп *Бизнис Центар* тел. 048 428 027 Славица
КУМАНОВО

18 Органика Куманово во Куманово -
тел. 078 203 103 Сузана

19. Swanson Продажен Центар - Куманово
ул. Ленинова бр. 46 тел. 031/ 425 705
СТРУМИЦА

20. АПТЕКА ЖАНИНА Трговски Центар ГЛОБАЛ Струмица, тел: 070 253 756

 

БЕРОВО

21. АПТЕКА-СОФОРА БЕРОВО во Берово тел. 033-470-297; 070 368-606
РЕСЕН

22. Науме Петковски Ресен во Ресен ул. Никола Карев бр. 55 Ресен 070 39 39 66

 

ШТИП

23. Аптека БИОФАРМ
ул. Кристијан - Карпош бр. 31 (до Здравствен дом) ШТИП од Штип
тел. 078 311 222/ Јуле/

24. Органика продавница за здрава храна
Штип во Штип - тел. 032 521 611 Никола ул. Стив Наумов бр. 44 Штип

25. Swanson Продажен Центар - Штип
ул. Кирил и Методиј бб тел. 032/ 397 170


26. АПТЕКА - РАДО - ЛЕК
ул. Сремски Фронт - бб. ШТИП
070 - 643 - 528

 

ОХРИД

27. Аптека ДОНЕВИ
ул. Питу Гули бр. 64 Охрид /до Болницата/ тел. 046 258 920/ 078 258 920/ Науме

28. АПТЕКА ЛИСА - ФАРМ
ул. Гоце Делчев бр. 248 Охрид
070 362 215

 

КОЧАНИ

29. ПЗУ АПТЕКА - ЛЕК ФАРМ
ул. Маршал Тито бр. 15 Кочани
033-276-650
моб. 070-213-231


ТЕТОВО

30. АПТЕКА - ЕКАЛЕК
ул. Јане Сандански бр. 3 Тетово
контакт 071 - 298 - 597

 

ГЕВГЕЛИЈА

31. Марија Џолева ГОКИ ДООЕЛ
ул. Владо Кантарџиев бр. 2 Гевгелија
контакт тел. 075-751-662 и 034-213-443

 

ВАСКО - ГЕВГЕЛИЈА 070 - 218 -892


ГОСТИВАР

32. АПТЕКА КЕНАН ФАРМ
ул. Гоце Делчев бр. 29 Гостивар
контакт тел. 077-787-888

 

КАВАДАРЦИ

33. АПТЕКА ФАРМАКО-ЛЕК ул. Илинденска бб. Кавадарци, тел: 078 229 294

34. Swanson Продажен Центар - Кавадарци
ул. Мито Хаџи-Василев бр. 60 тел. 043/ 412 246

 

 

 

 

 

 
     
 

Добредојдовте !

На официјалната страница на Роза Канина ДООЕЛ Ресен . Наша цел и мисија е со користење на производи од лековити растенија, придржување кон определени режими на исхрана какои со користење на искуства за однесување при определени заболувања да се помогне за решавање на определени заболувања.

 

ЦРНОДРОБНИ И ЖОЛЧНИ ЗАБОЛУВАЊА

ЦРНОДРОБНИ И ЖОЛЧНИ БОЛЕСТИ

Упатство за лекување на црнодробни и жолчни болести

Вовед

За примена на Терапијата со лековити тревки за лечење на болести на Црниот дроб, жолчката, жолчните канали, и слезината и панкреасот.

LiverЦрниот дроб, жолччката која се наоѓа во него, како и слезинката се едни од најважните, витални органи во организмот.  Во нив се одвиваат најважните био-хемиски процеси и процесите на размена на материите-метаболизам и катаболизам, како и други процеси во создавањето на крвта, компоненти за лимфниот, хормоналниот и крвниот систем, како и други важни функции и задачи.
Овие органи поради нивната значајност , функции и оптеретеноста со работата, често пати се изложени на разни лесни и тешки заболувања и болести исто така и Панкреасот . Панкреасот е еден од виталните органи, чие хормонално лачење игра важна улога за организмот а е познат како доста  - мрзелив - орган и е склон на разни болести.
НАЈЧЕСТИ заболувања и болести на овие органи се: подување, замастувања (поместувања на триглицеридите, холестеролите, АСТ, АЛТ, хепатитичните сотојби, состојби на цироза, асцит, атрофии, абцес, ехинокок, фасциолоза, црна жолтица, жолчни колики, воспаленија, песок, камен во жолчното кесе (холецистит), цисти, шеќерна болест, тумори и карцином и слично.

ТЕРАПИЈАТА за лечење на овие болести се состои од три дела и тоа:tinctura

1. ПРВИОТ дел е составен од чаеви, чајни комбинации, Тинктури, Медовини, Кантариони, составени од поголем спектар на исклучиво неотровни лековити тревки од Преспанското поднебје, кои се комбинираат на основа на доставена лекарска дијагноза, во комбинациите може да влезат и до 50 до 70 врсти на тревки. Тоа се Воспалeние на жолчка, песок, талози и камен во жолчка, болести на пакреаскомплети од Терапи со кои лечењето трае најмалку 42 дена, кое соодветсвува на решавање на системските проблеми и циклуси во организмот (крвен, хормонален, нервен, лимфен систем, метаболизам, биоритам, метаболичка рамнотежа и слично). Тревките се берат лично (фамилијарно) каде строго се внимава, на еколошката страна, квалитетот, местото, висината и слично.

2. ЧАЕВИ ЗА ЛЕКУВАЊЕ НА ЦРНОДРОБНИ И ЖОЛЧНИ БОЛЕСТИ, СЛЕЗИНКА И ПАНКРЕАС

2.1.1 Болести-воспаленија-акутни хронични талози-песок -камен, ехинокок, замастувања, холестерол, триглецериди, некроза, вируси, жолтици, хепатити А, Б , Ц, високи бели рубини, високи трансаминази (АЛТ, АСТ, АЛКП, амилази, липази, цироза алкохолна, црна жолтица (пожолтеност на кожата и очите, асцити (вода во стомак) метастатски промени пост оперативни зафати и хемо - терапии, ту и слично.

2.1.2 КОИ ЧАЕВИ СЕ ЗЕМААТ И КАКО

2.1.3 Чај за мокрење - 3 супени лажици со 1,5 литар ладна вода се става во сад да зоврие, се покрива со капак и се остава да излади 2 сата, се процедува и се пие место вода во текот на денот.

2.1.4 Чај за црнодробни болести - 1 супена лажица од чајот се попарува со 1 литар врела вода се остава да отстои 3 сата се процедува и се пие 5 пати на ден по 200 милилитри , на празен стомак.

2.1.5 Чај број 3/1 - 1 кафено лажиче се вари со 200 милитри вода (да зоврие) се остава да излади 30 минути и се пие на празен стомак, 3 пати на ден.

2.1.6 Преспанска горчица – чемер - се пие 3 пати по едно кафено лажиче на празен стомак.

2.1.6 Медовина се зема 2 пати на ден по две кафени лажички на празен стомак.

2.1.7 Силимарин (или природен –Марианум силибум или апчиња - силимарин).

Терапијаата трае најмалку 42 дена, а по потреба се зема се до конечно решавање на проблемот. На 42 дена се прават контроли на крвната слика, хепатограм, со цел да се следи оздравувањето.

Кај хепатити А, Б, Ц лечењето трае подолго време, кај случаеви кои се само „позитивни" а ензимите и трансаминазите се мирни.

2.1.8 ИСХРАНА - се зема вегетаријанска исхрана или пак системот на строги пости, види прилог исхрана.

Многу корисно кај потешките болести да се користи козјо млеко - 1 литар козјо млеко се вари со два лимона, измиени и пресечени на пола, заедно со млекото. Откако ќе се излади, лимоните се стегаат во млекото, и млекото се става низ газа да се процеде. Ова е начин за добивање на козја сиратка од козјо млеко.

На овој линк можете да најдете информации за состав на козја сиратка.

Се пие на гладно барем 3 пати на ден по 150-200 милилитра на гладно. Се користи бела ротква - репа, или како салата или како сок.

Се користи и Бројсовиот сок -3 пати по 150 милилитра на гладно.

3. ДИЈАБЕТИЧАРИ КОИ ПРИМААТ *ИНСУЛИН*

Првите 7 дена се зема и терапијата со чаевите и исхраната и одредениот инсулин.

Шестиот ден се кине 2 едници, седмиот две единици и осмиот ден две единици а чаевите се земаат редовно. Следните пет -7 дена се зема инсулинот без оние 6 единици и чаевите. Потоа постапката се повторува.Три дена се кинат по две единици а 7 дена се оди со „затекнатите" единици и чаевите. Се така додека се дојде до нула инсулин. Потоа се продолжува со чаевите 14-21 ден да се стабилизираат „бета" клетките и панкреасот (главата) и да се нормализира лачењето на инсулинот.

Постојано се мери шеќерот и се договара и консултира со Треварот.

ЧАЕВИ ЗА ЛЕКУВАЊЕ НА ЦРНОДРОБНИ И ЖОЛЧНИ БОЛЕСТИ, СЛЕЗИНКА И ПАНКРЕАС

2.1.1 Болести-воспаленија-акутни хронични талози-песок - камен, ехинокок, замастувања, холестерол, триглецериди, некроза, вируси, жолтици, хепатити А, Б , Ц, високи бели рубини, високи трансаминази (АЛТ, АСТ, АЛКП, амилази, липази, цироза алкохолна, црна жолтица (пожолтеност на кожата и очите, асцити (вода во стомак) метастатски промени пост оперативни зафати и хемо - терапии, ту и слично, дијабет - шеќерна болест, дијабет -1, и дијабет 2.

2.1.2 КОИ ЧАЕВИ СЕ ЗЕМААТ И КАКО

2.1.3 Чај за мокрење - 3 супени лажици со 1,5 литар ладна вода се става во сад да зоврие, се покрива со капак и се остава да излади 2 сата, се процедува и се пие место вода во текот на денот.
2.1.4 Чај за црнодробни болести - 1 супена лажица од чајот се попарува со 1 литар врела вода се остава да отстои 3 сата се процедува и се пие 5 пати на ден по 200 милилитри , на празен стомак.
2.1.5 Чај број 3/1 - 1 кафено лажиче се вари со 200 милитри вода (да зоврие) се остава да излади 30 минути и се пие на празен стомак, 3 пати на ден.
2.1.6 Преспанска горчица – - се пие 3 пати по едно кафено лажиче на празен стомак.
2.1.6 Медовина се зема 2 пати на ден по две кафени лажички на празен стомак.
2.1.7 Силимарин (или природен –Марианум силибум или апчиња - силимарин).

Терапијаата трае најмалку 42 дена, а по потреба се зема се до конечно решавање на проблемот. На 42 дена се прават контроли на крвната слика, хепатограм, со цел да се следи оздравувањето.
Кај хепатити А, Б, Ц лечењето трае подолго време, кај случаеви кои се само „позитивни" а ензимите и трансаминазите се мирни.
2.1.8 ИСХРАНА - се зема вегетаријанска исхрана или пак системот на строги пости, види прилог исхрана.

Многу корисно кај потешките болести да се користи козјо млеко - 1 литар козјо млеко се вари со два лимона, измиени и пресечени на пола, заедно со млекото. Откако ќе се излади, лимоните се стегаат во млекото, и млекото се става низ газа да се процеде. Се пие на гладно барем 3 пати на ден по 150-200 милилитра на гладно. Се користи бела ротква - репа, или како салата или како сок.

Се користи и Бројсовиот сок -3 пати по 150 милилитра на гладно.

3. БОЛЕСТИ НА ЖЕЛУДЕЧНО,ЦРЕВНИ ТЕ ОРГАНИ

3.1.1 Болести - диспепсија, тромост, недобро варење, воспаленија, гастритис, Чир на желудник и дванаесетпалачно црево, запек, дијареи, акутен и хроничен колитис, улцерации, улцерозен колитис, полипи, нодули, аденоцарциноми, тумор на дебело црево и др.

3.1.2 КОИ ЧАЕВИ СЕ ЗЕМААТ И КАКО

3.1.3 Чај за црнодробни болести - 1 супена лажица од чајот се попарува со 1 литар жешка вода и се остава да отстои 2 часа, се пие на празен желудник, 5 пати по 200 милилитри.

3.1.4 Чај број 3/1 – едно кафено лажиче се попарува со 150 милитри жешка вода се остава да олади 30 минути се процедува и се пие 2 пати на ден на гладно.

3.1.5 Преспанска горчица - чемер Се пие 5 пати на ден по 10 милитри на гладно.

3.1.6 Медовина – се зема 3 пати на ден по едно кафено лажиче на гладно.

3.1.7 ИСХРАНА - се користи вегетаријанска исхрана - види прилог.

Кај улцерозен колитис, акутен и хроничен колитис, аденокарциноми, проливи задолжително се користи - пшенична каша, 5 пати на ден по 100 милилитри.

Сирутка од козјо млеко 5 пати по 100 милитри , кисело млеко, а од јадењето може да се јаде само компир, ориз , бројсовиот сок до 300 милитри тиква, варени моркови.

Терапиите трајат најмалку до 42 дена а по потреба се до целосно решавање на проблемот.

ВТОРИОТ дел се состои од РЕЖИМ на исхрана, соодветен на дијагнозата и болеста, работен на основа на долгогодишното искуство, како по теориите на Карпер, Гинтер, Бројс, Зараи, Дајмонт и други светски имиња али прилагоден на нашиот менталитет, навиките, поднебјето, микроклиматските услови и поврзаноста на човекот со местото во кое живее и опстојува и производите во околината. Со исхраната се постигнува - исправување на биоритамот, метаболичката рамнотежа, внесување и до 70% дневно животно течности преку овоштието и зеленчукот, правилно јадење и права храна исправен и навремен - катаболизам и метаболизам, детоксикација на органите и организмот, јакнење на одбраната, крвниот, хормоналниот и лимфниот систем.
ТРЕТИОТ дел е решавањето на проблемот на психолошкиот фактор - душата, преку почести и директни контакти со човекот третман на човекот како човек а не како предмет на кој мора да му се стави на знаење дека телото е составено од три работи - тело - ум - душа, во кои мора да се води сметка и за Надежта, Љубовта и Верата, и со делување, заедничко на сите три работи може да се постигнат саканите ефекти и да се реши проблемот на болеста и тоа како трајно решение.
ТЕРАПИЈАТА е превентивна, заштитна и исцелителна што значи со нејзинот започнување се избегнуваат болките, нападите, дејствата на истата се благоисцелителни, не се силни и јаки, заради што нејзината примена е подолготрајна. Кај одредени болести лечењето може да трае и повеќе месеци (камен, Ту, Ца, цисти и слично) но истото е нештетно, нествара навики и нема +нус+ појави со ниедно лекарство. Единствено што смета е долготрајното пиење на чаевите, но кога ке се земе во пр??двид дека со тоа се добиваат трајни решенија е сепак исплатливо.
По завршување на Терапијата од 42 дена се прават вообичае??и контроли (крвна слика, ехо, ренгентски нативни снимки) и штом се констатира и од лекарска страна дека резултатот е добар се прекинува Терапијата и се даваат совети за натамошно однесување за догледно време за да не дојде до рецидив, односно повторување на заболувањето.
По методите на лечење со оваа Терапија, истата не се коси нити се спротивставува со лечењето од страна на современата медицина, така да може истовремено да се користат и лекарствата од лекарите а да се спроведува и ова терапија.
Пожелно е при спроведување на терапијата да се нагласува сопствената - интуиција - односно да се наслушнува организмот што му треба и што треба да се прави и по сопствена иницијатива да се презема она што бара организмот, умот или душата, односно треба самиот на себе да сте си лекар.
САМО СО ЗАЕДНИЧКО ДЕЛУВАЊЕ И СООДЕЈСТВО НА СИТЕ ОВИЕ ФАКТОРИ И СОРАБОТКАТА СО БОЛНИОТ И НЕГОВОТО ДИСЦИПЛИНИРАНО ОДНЕСУВАЊЕ МОЖЕ ДА СЕ РЕШАТ ПРОБЛЕМИТЕ НА БОЛЕСТА

РЕЖИМ НА ИСХРАНА И ОДНЕСУВАЊЕ - 7 - 14 - 21 - 42 дена

ПРВА ВАРИЈАНТА

ЗАДОЛЖИТЕЛЕН ДЕЛ

 

ДОРУЧЕК од 6.00 до 10.00 сатот

1. една таблета Селен - една таблета Железо - една таблета Магнезиум
2. 100 грама јогурт
3. три пат на ден УРАЛИТ или РОВАТИНЕКС или замена нивна
3 три супени лажици маслиново масло(ладно цедено), измешано со сок од 4 лимона и една две супени лажици тече
течен мед
4. 200 до 300 грама БРОЈСОВ сок и до 10,00 сатот се зема било кое овоштие или зеленчук али без леб
5. може да се користи и сок од домати(кечап домашен али без конзерванси)

РУЧЕК од 10,00 сатот до 18,00 сатот

За ручек, првин се јаде салата (основата да е од свежа зелка), зачинета со повеке маслиново масло, малку крупна сол и јаболков оцет (салатата се зема 20 минути пред да се руча). После може и треба да се јаде повеке пати а најмалку, на секој 2 сата да се јаде по нешто, за да се празни поначесто жолчниот сок и да се жистат, џигерот и слезената. За јадење може да се јаде од следниве ра боти - компир - ориз - махунарки - соја - лека - грашок
Морска риба - кисело млеко, јогурт, палента - пченкарно брашно и црни диететски лебови.
Јадењата се готват со малку запршка, маслиново масло(се става повеке)малку сол. Јадењата не смее да се гарнираат. Се јаде само леб и кромпир, по два сата леб и ориз - по два сата - леб и раби и.т.н.
НАДВОР ОД ОВАА ЛИСТА НЕ СМЕЕ ДА СЕ ЈАДЕ И ПИЕ ДРУГО НИШТО (штом не е напишано во листата не може да се јаде).

ВЕЧЕРА од 18,00 сатот до 20,00 сатот

Се вечера или леб и кисело млеко и ли варена пшеница

ПОСЛЕ Ручекот или пред него се зема рецептот под број 3 а исто така или пред или после вечерата
БРОЈСОВИОТ СОК и ЧАЕВИТЕ СЕ ЗЕМААТ ПРЕКУ ЦЕЛ ДЕН, пред или после јадењата према упатсвото

РЕЖИМ НА ИСХРАНА - 7 - 14 - 21 - 42 дена -

ВТОРА ВАРИЈАНТА

ДОРУЧЕК од 6,00 до 11,00 сатот (исто како прва варијанта)
РУЧЕК од 10,00 до 18,00 сатот се јаде на секој два сати али јадења спремени без масло (зејтин) - компир, грашак Боранија, - ориз, - зеленчук со црни лебови и слично
Тоа се прави 5 дена а сабота и недела се јаде со зејтин (ПОСТЕЊЕ)
При постењето Рецептот под број 3 од Прва варијанта се зема задолжително
ВЕЧЕРА - се зема варена пшеница или пченка конзервирана.

Дома во алиштата и стварите НЕ СМЕЕ ДА СЕ ДРЖИ - Нафталин - туст - тост - поради неговите штетни патогени зрачења. Да не се спие со главата на западна страна поради Космичката енергија.

БРОЈСОВ СОК се прави на следниот начин+се зема 5оо грама свежо цвекло, 3оо грама морков, се чисти се меле на машина за месо мелење а не на соковник, се става во поголем лонец, во него се ставааат 3 китки исецкан свеж магдонос и две китки целер-лист,се става пола килограм течен мед и сето се залива со 8 литра ладна вода, по можност изворска. Се остава да стои 6 сати се цеди и се собира во стаклени бели шишина. Се чува во фрижидер се пие од 700 до 1 литар на ден , место вода , преку цел ден
Исто така се пијат и ЧАЕВИТЕ, што се добиваат од Треварот согласно Упатсвата.

ОД ОНА ШТО ГО ЈАДЕ ЧОВЕК САМО ЕДНА ЧЕТВРТИНА СЕ КОРИСТИ ЗА ОРГАНИЗМОТ, ДРУГИТЕ ТРИ ЧЕТВРТИНИ СЕ ЗА ЛЕКАРИТЕ ХРАНАТА ТРЕБА ДА Е ЛЕК, ЛЕКОТ ХРАНА

КОЈ И ДА Е ТАТКО НА БОЛЕСТА МАЈКАТА Е СЕКОГАШ ЛОШАТА ИСХРАНА.

ЗАБЕЛЕШКА согласно се применуваат и упатствата по однос на исхраната во зависност од крвната група.


Read More

 

 

Лекување на болести со помош на чаеви и лековити растенија, лековити чаеви, лековити билки, лековити тревки, лекување бубрежни болести, црнодробни болести, камен во бубрези, песок во бубрези, цистит, цисти, хепатит, Шеќер, дијабетес, полови заболувања, плодност, чир, киселина, гастритис, подуеност, холестерол, слабеење, алт, асп  

Време е да посветите малку време и на вашето здравје, колку време издвојувате за Вашето здравје ?

 

Доколку внимавате на некои работи околу исхрана, начинот на однесување како и избегнувате работи кои се штетни за вашето здравје го намалувате ризикот за добивање на определени заболувања.

Природата не признава заболувања  

 

 

 На оваа страница можете да ги симнете упатствата по одредени заболувања

 

Упатство за слабеење без нарушување на имунитет

Упатство за бубрежни заболувања

Упатство Црнодробни и жолчни заболувања

Упатство за стомачни заболувања

Упатство за лекување на Дијабет 1 и Дијабет 2

Упатство за заболувања на крвните садови

- Упатство за лекување на псориазис вулгарис (psoriasis vulgaris) кожни заболувања

- Упатство за лекување на ВИТИЛИГО - кожно заболување

Болести на женските полови органи

Болести на органи за дишењее

Упатство за припрема и пиење на чаеви по заболувања и режими на исхрана - симни pdf

 

Види посебно по одредени заболувања на следниот линк 

 

 

СИТЕ ПРОИЗВОДИ

Кои се нашите производи и каде можете да ги најдете ?

 

 

Со цел чаевите да бидат подостапни истите можете да ги најдете на следните места:

Продажни Места

 

Лекување на болести со помош на чаеви и лековити растенија, лековити чаеви, лековити билки, лековити тревки, лекување бубрежни болести, црнодробни болести, камен во бубрези, песок во бубрези, цистит, цисти, хепатит, Шеќер, дијабетес, полови заболувања, плодност, чир, киселина, гастритис, подуеност, холестерол, слабеење, алт, асп

  Емисија Билките на

Баба Рада -Науме Петковски - ЛИНЦУРА


 

   Емисија Билките на

 Баба Рада -   Науме Петковски Фебруари 2014

 

 

     

 

© © Роза Канина ДООЕЛ Ресен, Тревар Науме Петковски All Rights Reserved.
Објавената содржина интелектуална сосптвеност на друштвото Роза Канина ДООЕЛ Ресен.

 

 

web stats