Лекување на болести со помош на чаеви и лековити растенија, лековити чаеви, лековити билки, лековити тревки, лекување бубрежни болести, црнодробни болести, камен во бубрези, песок во бубрези, цистит, цисти, хепатит, Шеќер, дијабетес, полови заболувања, плодност, чир, киселина, гастритис, подуеност, холестерол, слабеење, алт, асп

Алтернативна Медицина Роза Канина ДООЕЛ Ресен

Лекување на болести со помош на чаеви и лековити растенија, лековити чаеви, лековити билки, лековити тревки, лекување бубрежни болести, црнодробни болести, камен во бубрези, песок во бубрези, цистит, цисти, хепатит, Шеќер, дијабетес, полови заболувања, плодност, чир, киселина, гастритис, подуеност, холестерол, слабеење, алт, асп / English


Повеќе за:

Козја Сирутка

Посебни рецепти

Сите Производи
Лековити Растенија

Упатства за припрема по заболувања

 

 

Места каде може да ги најдете нашите производи:

СКОПЈЕ

1. НУТРИЦИЈА
- здрава храна Скопје Трговски Ц. Бисер (Аеродром) тел. 076 467 877 Димче
2. Продавница НАТУРАЛИС
ул. Иван Козар бр.63 нас. Кисела Вода Скопје моб. 075 -327 -236

078 327 237 Кисела Вода кај Стара Чешма

3. АПТЕКА МАРИЈА ГАЛЕН ФАРМ 071 374 538 или фиксен тел. 3 212 760 Скопје наспроти универзална сала Скопје
4. МАРИНА Скопје 070 275 808 


5. АПТЕКА ЕФЕДРА
ул. Орце Николов бр. 155 Скопје контакт. тел. 076-407-479
6. Благе Комерц
ул. Козле бр. 88 -02-10 Скопје тел. 077 511 099/ Благе
7. АСТО ВИВА ГРОУП
ул. Ратко Митровиќ бб. Пазарче, Драчево, Скопје, тел. 071 510-909

8. Swanson Претставништво- Аеродром
бул. Јане Сандански бр. 114/2-1 тел. 02/ 240 33 11 моб. 070/ 26 86 29

9. АПТЕКА - ТАЛИТА
во близина на Црква Свети Димитрија Скопје
078 375 -391

10. Swanson Продажен Центар - Рамстор
ТЦ Рамстор сутерен тел. 02/ 3221 339

11. ИНТЕР МАГ Деан Хаџитрајков ДООЕЛ ул. Бојнија бр. 6 Локал 3 - А Нас. Аеродром СКОПЈЕ

078 - 211 -883 Дејан

078-211-884 Габи

ВЕЛЕС

12. Тина - Кајник бр. 7 (Трафика) Велес 078 303 930
БИТОЛА

13. Гладијатори 1 и Гладијатори 2 Продавници за здрава храна Битола - Битола
14. Апи Центар продавница за здрава храна Битола (наспроти Болницата ) во Битола
15. Аптека ВЕНЕНА ул. Солунска бр. 210 Битола , тел. 075 885 817 / Тања
16. АПТЕКА РОСА ВИТА ул. Моша Пијаде 11/13 Битола, тел. 078 373 272 и 070 373 272

НУТРИКО - МБ ул. Васко Карангелески бр. 41 лам. 2 локал 44 Нов ПАЗАР БИТОЛА тел. 078 239 331
ПРИЛЕП

17. Виталис 1 и Виталис 2 Прилепво Прилеп *Бизнис Центар* тел. 048 428 027 Славица
КУМАНОВО

18 Органика Куманово во Куманово -
тел. 078 203 103 Сузана

19. Swanson Продажен Центар - Куманово
ул. Ленинова бр. 46 тел. 031/ 425 705
СТРУМИЦА

20. АПТЕКА ЖАНИНА Трговски Центар ГЛОБАЛ Струмица, тел: 070 253 756

 

БЕРОВО

21. АПТЕКА-СОФОРА БЕРОВО во Берово тел. 033-470-297; 070 368-606
РЕСЕН

22. Науме Петковски Ресен во Ресен ул. Никола Карев бр. 55 Ресен 070 39 39 66

 

ШТИП

23. Аптека БИОФАРМ
ул. Кристијан - Карпош бр. 31 (до Здравствен дом) ШТИП од Штип
тел. 078 311 222/ Јуле/

24. Органика продавница за здрава храна
Штип во Штип - тел. 032 521 611 Никола ул. Стив Наумов бр. 44 Штип

25. Swanson Продажен Центар - Штип
ул. Кирил и Методиј бб тел. 032/ 397 170


26. АПТЕКА - РАДО - ЛЕК
ул. Сремски Фронт - бб. ШТИП
070 - 643 - 528

 

ОХРИД

27. Аптека ДОНЕВИ
ул. Питу Гули бр. 64 Охрид /до Болницата/ тел. 046 258 920/ 078 258 920/ Науме

28. АПТЕКА ЛИСА - ФАРМ
ул. Гоце Делчев бр. 248 Охрид
070 362 215

 

КОЧАНИ

29. ПЗУ АПТЕКА - ЛЕК ФАРМ
ул. Маршал Тито бр. 15 Кочани
033-276-650
моб. 070-213-231


ТЕТОВО

30. АПТЕКА - ЕКАЛЕК
ул. Јане Сандански бр. 3 Тетово
контакт 071 - 298 - 597

 

ГЕВГЕЛИЈА

31. Марија Џолева ГОКИ ДООЕЛ
ул. Владо Кантарџиев бр. 2 Гевгелија
контакт тел. 075-751-662 и 034-213-443

 

ВАСКО - ГЕВГЕЛИЈА 070 - 218 -892


ГОСТИВАР

32. АПТЕКА КЕНАН ФАРМ
ул. Гоце Делчев бр. 29 Гостивар
контакт тел. 077-787-888

 

КАВАДАРЦИ

33. АПТЕКА ФАРМАКО-ЛЕК ул. Илинденска бб. Кавадарци, тел: 078 229 294

34. Swanson Продажен Центар - Кавадарци
ул. Мито Хаџи-Василев бр. 60 тел. 043/ 412 246

 

 

 

 

 

 
     
 

Добредојдовте !

На официјалната страница на Роза Канина ДООЕЛ Ресен . Наша цел и мисија е со користење на производи од лековити растенија, придржување кон определени режими на исхрана какои со користење на искуства за однесување при определени заболувања да се помогне за решавање на определени заболувања.

 

СТОМАЧНИ БОЛЕСТИ

(болести на органите за варење)digestive system overal

Стомачните заболувања може да се третираат и со методите на алетернативната медицина кои помагаат за полесно лекување на овие заболувања.

Болестите на органите за варење се делат на повеќе видови болести.

1.БОЛЕСТИ НА УСТАТА

- СТОМАТИТИС - воспаление на слузницата на устата, воспаленија на устата, кои најчесто се јавуваат од расипани заби а може да биде воспалителен (воспаление без рани) (автозен со болни рани и меурчина)

- гангренски - како тешко заболување кое го продупчува и образот на лицето

· ГИНГИВИТИС - е воспаление на непцата (десни) а може да биде - хипертрофичен со отоци на непцата.

· некротичен каде непцата се отечени крварат, зголемено лачење на плунка, и е заразно, преносливо а неможе да се голта храната.

· ГАБИЧНИ ИНФЕКЦИИ - габичните инфекции најчесто се предизвикани одКАНДИДАТА со воспалителни процеси, каде усната е бела како млеко од габичните колонии.

· АНГИНА - е воспаление на крајниците, со гнојни форми и гнојни кеси, предизвикана од разни бактерии и е прилично болна и тешко се голта храната.

· НЕПРИЈАТЕН ЗДИВ ОД УСТАТА - е појава или болест која е предизвикана од некој проблем или болест на органита за варење.

2. БОЛЕСТИ НА ХРАНОПРОВОДОТ

Болестите на хранопроводот се манифестирани преку болно и отежнато голтање а како причини се: стеснувањето на хранопроводот, атрофија, полипи, последиците од ангина, дифтерија, шарлах, заушки, туберколоза и слично.

· ВОСПАЛЕНИЕ НА ХРАНОПРОВОДОТ - се добива како последица на инфекции од устата, грлото и гркланот.

3.БОЛЕСТИ НА ЖЕЛУДНИКОТ

Најчести болести на желудникот се: гастритис, чир, зголемено или намалено лачење на желудечна киселина.

· Тумор и рак на желудникот.

· ГАСТРИТИС, КАТАР НА ЖЕЛУДНИК - е воспалителен процес на желудечната слузница најчесто пропратена со зголемено лачење на киселина. Може да биде акутен и хроничен.

· ЧИР НА ЖЕЛУДНИКОТ - е оштетување на слузокожата на желудникот, кое се јавува како рана, вдлабочена во желудечниот зид. Чирот може да биде женски кога е оштетен и некој капилар и е пропратено со чести крварења и машки кога не крвави. Може да биде акутен и хроничен.

· ЗГОЛЕМЕНО ЛАЧЕЊЕ НА ЖЕЛУДЕЧНА КИСЕЛИНА - е болест кога лачењето на желудечната киселина е зголемено од нормалното а е предизвикано од повеќе причини.Често пати нервозата е основен проблем и причинител.

За решавање на проблеми со чир на желудник, дванаесетпалачно се зема тинктура која го решава проблемот за 7 – 14 дена.

Тинктурата можете да ја нарачате на тел. 070 39 39 66 или пак на email: petkovskinaume@hotmail.com

====ОД ХРАНАТА ШТО ЈА ЈАДЕМЕ САМО ЕДНА ЧЕТВРТИНА КОРИСТИ ОРГАНИЗМОТ, ДРУГОТО Е ЗА ЛЕКАРИТЕ =============================

4.БОЛЕСТИ НА ДВАНАЕСЕТ ПАЛАЧНОТО ЦРЕВО

најчести заболувања се:

· воспаленијата и

· Чир на дванаесетпалачнотo црево,

Слични се на заболувањата и симтомите од заболувањата на желудникот.

5. БОЛЕСТИ НА ТЕНКОТО ЦРЕВО

· ВОСПАЛЕНИЕ НА ТЕНКОТО ЦРЕВО - оваа болест се јавува како акутна или хронична.

· АКУТНОТО воспаление настанува од инфективни причинители – микроорганизми, бактерии и габи. Се чувствува силна болка, грчеви, проливи, кркорења во цревата, нагон за повраќање, високи температури иопшта исцрпеност и малаксалост на организмот.

· ХРОНИЧНО воспаление е последица на неизлеченот акутно заболување, долготрајна употреба на тешки лекарства, алергии, заболувања на црниот дроб, пропратено е со чести проливи или запек, со многу гасови и непријатен мирис на изметот.

· КРОНОВА БОЛЕСТ е хронично воспалителен процес на тенкото црево, се карактеризира со стеснување на тенкото црево поради воспаленијата, се јавуваат многу ранички, чиреви на зидот на цревото (улцерации) што меѓу себе се оделени со здрав зид, понекогаш се јавуваат и анални ФИСУРИ, се чувствува повремени или трајни болки пропратени со многу столици (до 40 дневно), лажни нагони за во WC, во столицата има многу слуз, често и крв и кашасти состојки. Се губи доста во тежина се слабее брзо и слично.

6. БОЛЕСТИ НА ДЕБЕЛОТО ЦРЕВО

Најчести заболувања на дебелото црево се акутното и хронично воспаление, многу се слични со симптомите кај тенкото црево.

· ПОЛИПИ на дебелото црево,

· ТУМОР и РАК на дебелото црево се сметаат за прилично тешки заболувања , чие лечење е прилично сложено и тешко.

Симптомите се слични како кај тенкото црево.

7. Во оваа група спаѓаат и заболувањата на Црниот дроб и Жолчжниот меур, Слезината и Панкреасот кој се разработуваат со посебни упатсва.

8.ДРУГИ БОЛЕСТИ

· НЕРВОЗЕН СТОМАК е појава, дури и болест која се јавува кај невротични луѓе во состојба на стресови и трајни нервози, симптомите се - често подригнување, тежина во стомакот, подуеност, нагон за повракање, грчеви, ладни и влажни раце, бледо лице, забрзана срцева работа, нервозни личности, избувливи и слично.

· ИЗЛИВИ И ПОВРАКАЊЕ КРВ е последица на пукнат чир, проширени вени во стомакот, тешки форми на гастрит и слично.

· ПРОЛИВИ зачестени течни столици, со слуз, напати крв, се последица на претходните заболувања на стомачниот систем

· ЗАПЕК е отежнато изабавено исфрлање на сува столица(со денови или недели)причините се разни и тешки стомачни болести, нередовна и неправилна исхрана, диспепсија и тромост на цревата, проследени се со главоболки,, мигренозни состојби, грчеви во стомакот, општа слабост , малаксалост, неволност и слично.

· ХЕМОРОИДИ-ШУЛЈЕВИ –МАЈАСОЛ се проширени ВЕНИ на делот на излезното црево и анусот. Може да се внатрешни или надворешни кога се испаднати од Анусот. Се должи на вродена слабост на венскиот системили забавена циркулација на крвта поради разни причини ,,алкохолизам, неправилна или нередовна исхрана, разни стомачни заболувања или заболувања на Црнодробниот систем и слично“.

· ЦРЕВНИ ПАРАЗИТИ најчести заболувања се ПАНТЛИЧАРАТА И ЦРЕВНИТЕ ГЛИСТИ, пантличарата е од повеке видови, свинска, говедска, кучешка, може да порасне и до 10 метри. се манифестира со неодредени болки, чешање на анусот ,,повраќање и алергиски симтоми и слично.

 

ДНЕВНАТА ИСХРАНА БАРЕМ 7О ДО 8О% ТРЕБА ДА Е ОВОШТИЕ И ЗЕЛЕНЧУК

За решав��ње на проблеми со чир на желудник, дванаесетпа��ачно се зема тинктура која го решава проблемот за 7 – 14 дена.

Тинктурата можете да ја нарачате на тел. 070 39 39 66 или пак на email: petkovskinaume@hotmail.com

 

БОЛЕСТИ НА ЖЕЛУДЕЧНО, ЦРЕВНИТЕ ОРГАНИ

 

5.1.1 Болести - диспепсија, тромост, недобро варење, воспаленија, гастритис, Чир на желудник и дванаесетпалачно црево, запек, дијареи, акутен и хроничен колитис, улцерации, улцерозен колитис, полипи, нодули, аденоцарциноми, тумор на дебело црево и др.

5.1.2 КОИ ЧАЕВИ СЕ ЗЕМААТ И КАКО

5.1.3 Чај за црнодробни болести - 1 супена лажица од чајот се попарува со 1 литар жешка вода и се остава да отстои 2 часа, се пие на празен желудник, 5 пати по 200 милилитри.
5.1.4 Чај број 3/1 – едно кафено лажиче се попарува со 150 милитри жешка вода се остава да олади 30 минути се процедува и се пие 2 пати на ден на гладно.
5.1.5 Преспанска горчица - чемер Се пие 5 пати на ден по 10 милитри на гладно.
5.1.6 Медовина – се зема 3 пати на ден по едно кафено лажиче на гладно.

5.1.7 ИСХРАНА - се користи вегетаријанска исхрана - види прилог.
Кај улцерозен колитис, акутен и хроничен колитис, аденокарциноми, проливи задолжително се користи - пшенична каша, 5 пати на ден по 100 милилитри.

Сирутка од козјо млеко 5 пати по 100 милитри , кисело млеко, а од јадењето може да се јаде само компир, ориз , бројсовиот сок до 300 милитри тиква, варени моркови.Терапиите трајат најмалку до 42 дена а по потреба се до целосно решавање на проблемот.

 

 

 

Лекување на болести со помош на чаеви и лековити растенија, лековити чаеви, лековити билки, лековити тревки, лекување бубрежни болести, црнодробни болести, камен во бубрези, песок во бубрези, цистит, цисти, хепатит, Шеќер, дијабетес, полови заболувања, плодност, чир, киселина, гастритис, подуеност, холестерол, слабеење, алт, асп  

Време е да посветите малку време и на вашето здравје, колку време издвојувате за Вашето здравје ?

 

Доколку внимавате на некои работи околу исхрана, начинот на однесување како и избегнувате работи кои се штетни за вашето здравје го намалувате ризикот за добивање на определени заболувања.

Природата не признава заболувања  

 

 

 На оваа страница можете да ги симнете упатствата по одредени заболувања

 

Упатство за слабеење без нарушување на имунитет

Упатство за бубрежни заболувања

Упатство Црнодробни и жолчни заболувања

Упатство за стомачни заболувања

Упатство за лекување на Дијабет 1 и Дијабет 2

Упатство за заболувања на крвните садови

- Упатство за лекување на псориазис вулгарис (psoriasis vulgaris) кожни заболувања

- Упатство за лекување на ВИТИЛИГО - кожно заболување

Болести на женските полови органи

Болести на органи за дишењее

Упатство за припрема и пиење на чаеви по заболувања и режими на исхрана - симни pdf

 

Види посебно по одредени заболувања на следниот линк 

 

 

СИТЕ ПРОИЗВОДИ

Кои се нашите производи и каде можете да ги најдете ?

 

 

Со цел чаевите да бидат подостапни истите можете да ги најдете на следните места:

Продажни Места

 

Лекување на болести со помош на чаеви и лековити растенија, лековити чаеви, лековити билки, лековити тревки, лекување бубрежни болести, црнодробни болести, камен во бубрези, песок во бубрези, цистит, цисти, хепатит, Шеќер, дијабетес, полови заболувања, плодност, чир, киселина, гастритис, подуеност, холестерол, слабеење, алт, асп

  Емисија Билките на

Баба Рада -Науме Петковски - ЛИНЦУРА


 

   Емисија Билките на

 Баба Рада -   Науме Петковски Фебруари 2014

 

 

     

 

© © Роза Канина ДООЕЛ Ресен, Тревар Науме Петковски All Rights Reserved.
Објавената содржина интелектуална сосптвеност на друштвото Роза Канина ДООЕЛ Ресен.

 

 

web stats