ЛАлтернативна медицина за бубрежни, црнодробни, хепатит, дијабетес, плодност, чир, холестерол

Алтернативна Медицина Роза Канина ДООЕЛ Ресен

Македонски/ English


Вести

Тука можете да ги нарачате производите по набавни цени со испорака до Вашиот дом а ги плаќате по нивната достава

 

ИНТЕРНЕТ НАРАЧКИ

 

Во кои градови и места ги има нашите производи можете да проверете на следнииот линк

продажни Места

 
     
 

Добредојдовте !

 

На страницата на Роза Канина ДООЕЛ Ресен, Тревар Науме Петковски. Можете да решите голем број на заболувања по природен пат со лековити растенија, режими на исхрана, посебни рецепти и начин на однесување.

 

УПАТСВО ЗА СЛАБЕЕЊЕ

Упатство за спроведување на терапијата за слабеење со помош на чаеви чајни комбинации и режим на исхрана

Условите и начинот на живеење, брзиот и динамичен живот, полн со нервози и стресови, постојана напнатост, неможноста за прилагодување на новонастанатата состојба, непочитување на природните законитости, биоритамот и друго а особено кај женскиот пол, доведуваат често пати до одредено пореметување на таканаречено дебелеење кое може да се третира и како болест и како заболување, бидејќи поставките за таква појава се секогаш врзани за одредени органски пореметувања и се последица на други случувања во организмот што може да имаат третман на болести. Ова посебно е изразито при климактеричниот синдром кај понежниот пол во времето на предклимаксниот, климаксниот и пос климаксниот период, кој период може да трае и повеќе од 10 години а може да почне и многу рано (30 тата година). Проблемот е причинет од зголемените естрогенски лачења, независно од кои причини е тоа предизвикано. Неможноста овој проблем благовремено да се разоткрие и реши често пати се прибегнува кон лажни претпоставки како што се ,,дебеелење на нервна основа, дебелеење на постојано ,,подлапнување измеѓу јадењата, дебелеење на основа на ,,домаќинлок – да не се фрла она што ќе остане и сл. “ . Дебеелењето е процесс кој што многу леесно се навикнувва и се заработува а тешко се отстранува поради сугестијата и стравот за отстранување на лошите навики, да не ослабне крвта, да не се ослабне нагло, да не виси кожата и сл. што се апсолутно неточни претпоставки. Процесот на дебелеење е процесс којшто многу лесно се придобива и на којшто често пати благонаклоно се гледа се до оној момент кога тој неможе туку така да се запре и да се отстрани. При користењето на разни терапии и диетални исхрани од разни автори и научници се доведува до ситуација покушајот за слабеење да доведе до состојба на губење на еритроцитите, хемоглобинот разни анемичности и сл. што не е многу пожелно и корисно. Алтернативната медицина решавањето на овој проблем го согледува многу потемелно и го решава на начин со којшто се ослободува од масните наслаги, маснотиите, непотребната килажа, холестеролот и целулоитот, замастеноста на органите во абдоменот и нивното залојување со што се оневозможува нивното правилно функционирање и работа а при што се води и строго сметка да не се дојде до состојби на анемичности, губењето на железото и пореметување на основните системи во организмот, крвен – лимфен- хормонален- одбрамбен и сл. За да се постигне тоа терапијата се состои од три делови:

Првиот дел е составено од чаеви - чајни комбинации кои се припремаат и пијат према дадените упатства од треварот, чие комбинирање опфаќа 50-70 врсти на лековити тревки во чии што дејства има антисептички, антибактериски, антивирусни, холеритчни, холагогни, стомахични, диуретични и други својства со што се врши целосно чистење на крвниот и лимфниот сsстем, крвниите и лимфните садови, се средува хормоналниот сsстем и се врши сервисирање и чистење на сите органи во абдоменот. Во составот на чаевите има и компоненти кои ја пресекуваат желбата за почести и прекумерни јадења а содржат и доста компоненти кои што имаат влијание на мозокот и нервниот сsстем да благовремено ја издадат наредбата навреме да се престане со јадење.

ДЕБЕЛИНА како појава и болест - СЛАБЕЕЊЕ без нарушување на имунитет

КОЈ ЧАЕВИ ТРЕБА ДА СЕ ЗЕМААТ И НА КОЈ НАЧИН

caj za slabeenjeЧАЕВИ – Чај за слабеење –во 1,5 литар вода се ставаат 3 супени лажици од чајот, да зоврие заедно со тревата, се истава од огнот и се остава да излади 2 часа.

Се процедува и се пие преку цел ден, подобро е пред да се јаде, на празен стомак, дневно се пие од 3 до 5 литра.

 

 

tincturaВо комбинација со чајот се зема и Преспаската горчица – чемер 3 пати на ден 15-милилитри, 20 минути пред јадење.

ИСХРАНА"се користи –вегетаријанска исхрана – види прилог исхрана. 

После терапијата се задржува истиот систем на исхрана и правилата на однесување - прочитај во правилата.

Терапијата трае најмалку 42 дена а по потреба се продолжува се додека се дојде до саканата тежина.

За месец дена се ослабнува до 15 килограми.

Чај за слабеење и  преспанска горчица - Чемер,   плус трошоци за поштарина (трошоци за поштарина се 100 до 200 денари во зависност од местото на испорака)  а се нарачува на следната електронска пошта:

petkovskinaume@hotmail.com ; Комплетот се плаќа при подигање од пошта. (околу 700 до 800 ден. )


Вториот дел е Режим на исхрана со којшто се исправува метаболичката рамнотежа, природниот биоритам, метаболизмот и катаболизмот, избор на правилна исхрана со приоритет на овоштието и зеленилото и начин на правилност на јадењето.

Третиот дел којшто исто така е важен е психолошкиот фацтор којшто мора да биде арбитер при спроведувањето на горните два дела и со чија помош треба да се отстрана лошите навики и да се јаде и пие како и останатиот животински свет којшто ги почитува во целост овие правила, односно никој не јаде и не пие повеќе од она што му е потребно. Само трите дела спроведени истовремено даваат ефекти.
Терапиите траат од 21 (најмалку ) до 42 дена за кое време може да се ослабе од 7 до 20 кг.


·     Режим на исхрана (прва варијанта ) 7--------------14--------------21 ден

Доручек од 06 до 11

1. една таблета калциум + селен 2. една таблета железо + магнезиум
2. двапати по едно омега 3 4. 30-50 грама суво грозје
3. 100 грама јогурт 6. овоштие по желба
4. зеленчук по желба 8. 200---300----500 грама бројсов сок
5. чаеви 200----300------500 гр. (бр.1 –бр.2) 10.чаеви 200------300 (бр. 3 ---бр.4)


Ручек од 11 до 18 часот

Јадењата се приготвуваат исклучиво со маслинов зејтин и крупна сол. Јадењата не смее да се гарнираат ---------се земаат поеднинечни јафдења пример се земаат само компир, само ориз. Не смее да се меша скроб со беланчевини-----може да се јаде на секои 3 часа ------може да се јаде едно од следните јадења------------ориз-------компир-------боранија---------грашак--------леќа-------сојавита----------морска риба---------кисело млеко и јогурт--------------и црни диететски лебови.
Јадењата може да се запржуваат со количински мали запршки ----20 минути пред секој оброк се зема сезонска салата ----основата секогаш да биде или домати или свежа зелка.

Вечера од 18 – 20 часот

Може да се вечера кисело млеко или јогурт или сезонска салата.
Надвор од она што е заокружено не ссмее ништо друго да се јаде нити пие.
Овоштие може да се зема во било ое време по желба и количински неограничено.

·       Режим на исхрана втора варијанта 7------14------21

Доручек од 06 до 11 часот

Исто како при прва варијанта

Ручек и вечера се земаат јадења припремани без зејтин.

Горните правила важат и тука – пожелно би било 7 дена да се зема првата варијанта а останатите 14 дена втората варијанта.
Бројсов сок се зема преку целиот ден напоредно со чаевите и се зема од 700 до 1 литар дневно. Се прави 500 гр. Цвекло 300 гр. Морков се чисти се сече и се меле со машина за месо мелење. Се става во поголем сад во кој се ставаат 5 китки магдонос и 3 китки целер и сето се залива со 10 литри ладна вода, се остава да отстои 6 часа се процедува во стаклени шишиња и се чува во фрижидер.
Од она што се јаде само 1/3 користи организмот другите 2/3 се за лекарите.
Најголем срам за жената е поради дебеленита да ја запусти сопствената убавина и женственост.

 

ДЕБЕЛИНА како појава и болест - СЛАБЕЕЊЕ без нарушување на имунитет

 

ДЕБЕЛИНАТА се третира како болест, поради разни пореметувања на метаболизмот, хормоналниот систем, разни други проблеми и болести.

КОИ ЧАЕВИ ТРЕБА ДА СЕ ЗЕМААТ И НА КОЈ НАЧИН
1.1 ЧАЕВИ – Чај за слабеење –во 1,5 литар вода се ставаат 3 супени лажици од чајот, да зоврие заедно со тревата, се истава од огнот и се остава да излади 2 часа.
Се процедува и се пие преку цел ден, подобро е пред да се јаде, на празен стомак,
Дневно се пие од 3 до 5 литра.
Во комбинација со чајот се зема и Преспанската горчица – чемер 3 пати на ден 15 - милилитри, 20 минути пред јадење.
1.2 ИСХРАНА се користи –вегетаријанска исхрана – види прилог исхрана
После терапијата се задржува истиот систем на исхрана и правилата на однесување - прочитај во правилата.
Терапијата трае најмалку 42 дена а по потреба се продолжува се додека се дојде до саканата тежина.

За месец дена се ослабнува до 15 килограми.

 

На наведените линкови можете да најдете повеќе информации за исхрана по крвни групи и исхрана за одредени заболувања

 

Read More

 

Лекување на бубрежни, црнодробни, стомачни и други болести со алтернативна медицина 

ИСХРАНА КРВНИ ГРУПИ

 

Природата не признава заболувања  

 

Упатство за припрема и пиење на чаеви по заболувања и режими на исхрана - симни pdf

 

Види посебно по одредени заболувања на следниот линк 

 

Упатство за лекување на Стомачни заболувања Упатство за лекување на бубрежни заболувања, камен во бубрези, песок, инсуфициенции
УПАТСТВА ЗА ЗАБОЛУВАЊА

Слабеење без нарушување на имунитет

За бубрежни заболувања

Црнодробни и жолчни заболувања

Стомачни заболувања

Дијабет 1 и Дијабет 2

Крвните садови
КОЖНИ ЗАБОЛУВАЊА

Псориазис вулгарис
 (psoriasis vulgaris)

 

 ВИТИЛИГО

ЖЕНСКИ БОЛЕСТИ  

Женските полови органи

Органи за дишење

Лекување на болести,  бубрежни, црнодробни,  холестеролБолести на дишните органи и патишта

 

ПРОИЗВОДИ

Кои се нашите производи и каде можете да ги најдете ?

 

 

Со цел чаевите да бидат подостапни истите можете да ги најдете на следните места:

 

Продажни Места

 

Лекување на црнодробни, жолчни, стомачни, бубрежни со методи на алтернативна медицина

  Емисија Билките на

Баба Рада -Науме Петковски - ЛИНЦУРА

Лекување на болести,  бубрежни, црнодробни, камен во бубрези, песок во бубрези, чир, холестерол

 

   Емисија Билките на

 Баба Рада -   Науме Петковски Фебруари 2014

Лекување на болести,  бубрежни, црнодробни, камен во бубрези, песок во бубрези, чир, холестерол

 

 

     

 

© © Роза Канина ДООЕЛ Ресен, Тревар Науме Петковски All Rights Reserved.
Објавената содржина интелектуална сосптвеност на друштвото Роза Канина ДООЕЛ Ресен.

 

web stats