Лекување на болести со помош на чаеви и лековити растенија, лековити чаеви, лековити билки, лековити тревки, лекување бубрежни болести, црнодробни болести, камен во бубрези, песок во бубрези, цистит, цисти, хепатит, Шеќер, дијабетес, полови заболувања, плодност, чир, киселина, гастритис, подуеност, холестерол, слабеење, алт, асп

Алтернативна Медицина Роза Канина ДООЕЛ Ресен

Лекување на болести со помош на чаеви и лековити растенија, лековити чаеви, лековити билки, лековити тревки, лекување бубрежни болести, црнодробни болести, камен во бубрези, песок во бубрези, цистит, цисти, хепатит, Шеќер, дијабетес, полови заболувања, плодност, чир, киселина, гастритис, подуеност, холестерол, слабеење, алт, асп / English


Повеќе за:

Козја Сирутка

Посебни рецепти

Сите Производи
Лековити Растенија

Упатства за припрема по заболувања

 

 

Места каде може да ги најдете нашите производи:

СКОПЈЕ

1. НУТРИЦИЈА
- здрава храна Скопје Трговски Ц. Бисер (Аеродром) тел. 076 467 877 Димче
2. Продавница НАТУРАЛИС
ул. Иван Козар бр.63 нас. Кисела Вода Скопје моб. 075 -327 -236

078 327 237 Кисела Вода кај Стара Чешма

3. АПТЕКА МАРИЈА ГАЛЕН ФАРМ 071 374 538 или фиксен тел. 3 212 760 Скопје наспроти универзална сала Скопје
4. МАРИНА Скопје 070 275 808 


5. АПТЕКА ЕФЕДРА
ул. Орце Николов бр. 155 Скопје контакт. тел. 076-407-479
6. Благе Комерц
ул. Козле бр. 88 -02-10 Скопје тел. 077 511 099/ Благе
7. АСТО ВИВА ГРОУП
ул. Ратко Митровиќ бб. Пазарче, Драчево, Скопје, тел. 071 510-909

8. Swanson Претставништво- Аеродром
бул. Јане Сандански бр. 114/2-1 тел. 02/ 240 33 11 моб. 070/ 26 86 29

9. АПТЕКА - ТАЛИТА
во близина на Црква Свети Димитрија Скопје
078 375 -391

10. Swanson Продажен Центар - Рамстор
ТЦ Рамстор сутерен тел. 02/ 3221 339

11. ИНТЕР МАГ Деан Хаџитрајков ДООЕЛ ул. Бојнија бр. 6 Локал 3 - А Нас. Аеродром СКОПЈЕ

078 - 211 -883 Дејан

078-211-884 Габи

ВЕЛЕС

12. Тина - Кајник бр. 7 (Трафика) Велес 078 303 930
БИТОЛА

13. Гладијатори 1 и Гладијатори 2 Продавници за здрава храна Битола - Битола
14. Апи Центар продавница за здрава храна Битола (наспроти Болницата ) во Битола
15. Аптека ВЕНЕНА ул. Солунска бр. 210 Битола , тел. 075 885 817 / Тања
16. АПТЕКА РОСА ВИТА ул. Моша Пијаде 11/13 Битола, тел. 078 373 272 и 070 373 272

НУТРИКО - МБ ул. Васко Карангелески бр. 41 лам. 2 локал 44 Нов ПАЗАР БИТОЛА тел. 078 239 331
ПРИЛЕП

17. Виталис 1 и Виталис 2 Прилепво Прилеп *Бизнис Центар* тел. 048 428 027 Славица
КУМАНОВО

18 Органика Куманово во Куманово -
тел. 078 203 103 Сузана

19. Swanson Продажен Центар - Куманово
ул. Ленинова бр. 46 тел. 031/ 425 705
СТРУМИЦА

20. АПТЕКА ЖАНИНА Трговски Центар ГЛОБАЛ Струмица, тел: 070 253 756

 

БЕРОВО

21. АПТЕКА-СОФОРА БЕРОВО во Берово тел. 033-470-297; 070 368-606
РЕСЕН

22. Науме Петковски Ресен во Ресен ул. Никола Карев бр. 55 Ресен 070 39 39 66

 

ШТИП

23. Аптека БИОФАРМ
ул. Кристијан - Карпош бр. 31 (до Здравствен дом) ШТИП од Штип
тел. 078 311 222/ Јуле/

24. Органика продавница за здрава храна
Штип во Штип - тел. 032 521 611 Никола ул. Стив Наумов бр. 44 Штип

25. Swanson Продажен Центар - Штип
ул. Кирил и Методиј бб тел. 032/ 397 170


26. АПТЕКА - РАДО - ЛЕК
ул. Сремски Фронт - бб. ШТИП
070 - 643 - 528

 

ОХРИД

27. Аптека ДОНЕВИ
ул. Питу Гули бр. 64 Охрид /до Болницата/ тел. 046 258 920/ 078 258 920/ Науме

28. АПТЕКА ЛИСА - ФАРМ
ул. Гоце Делчев бр. 248 Охрид
070 362 215

 

КОЧАНИ

29. ПЗУ АПТЕКА - ЛЕК ФАРМ
ул. Маршал Тито бр. 15 Кочани
033-276-650
моб. 070-213-231


ТЕТОВО

30. АПТЕКА - ЕКАЛЕК
ул. Јане Сандански бр. 3 Тетово
контакт 071 - 298 - 597

 

ГЕВГЕЛИЈА

31. Марија Џолева ГОКИ ДООЕЛ
ул. Владо Кантарџиев бр. 2 Гевгелија
контакт тел. 075-751-662 и 034-213-443

 

ВАСКО - ГЕВГЕЛИЈА 070 - 218 -892


ГОСТИВАР

32. АПТЕКА КЕНАН ФАРМ
ул. Гоце Делчев бр. 29 Гостивар
контакт тел. 077-787-888

 

КАВАДАРЦИ

33. АПТЕКА ФАРМАКО-ЛЕК ул. Илинденска бб. Кавадарци, тел: 078 229 294

34. Swanson Продажен Центар - Кавадарци
ул. Мито Хаџи-Василев бр. 60 тел. 043/ 412 246

 

 

 

 

 

 
     
 

Добредојдовте !

На официјалната страница на Роза Канина ДООЕЛ Ресен . Наша цел и мисија е со користење на производи од лековити растенија, придржување кон определени режими на исхрана какои со користење на искуства за однесување при определени заболувања да се помогне за решавање на определени заболувања.

 

 VITILIGO (ВИТИЛИГО)

КОЖНО ЗАБОЛУВАЊЕ

VITILIGO (ВИТИЛИГО)

VITILIGO – VITILIGO - Кожно заболување  (ВИТИЛИГО Кожно заболување)

Витилиго е пореметуванја на кожата, заболување кое произлегува од неправилна распределба на меланин во епидермусот и кориумот.

Сите пореметувања на седиментацијата се нарекуваат дискромија се дели на меланинска и немеланинска . Бојата на кожата пигментацијата и нејзиниот колорит зависат од:

Прво ==== количината и распределбата на меланинот во епидермусот и кориумот .

Второ===== функционалната состојба на крвните садови, нивниот број калибражата и исполнетоста.

Трето===== од дебелината на ржнатиот слој.

Автохтони компоненти кои се присутни во кожата и кои се значајни за нејзината боја се:

1. меланинонот
2. хемоглобинот и оксихемоглобин
3. каротиноиди (липокроми)

Од сите аномалии на пигментацијата најчести се оние кои настануваат поради зголемена или смалена количина на меланин во епидермусот или кориумот. Ако е зголемен меланинот се зборува за меланодермија или меланоза и зависи од тоа во кој слој на кожата е сместен меланинот (тоа се разни бенки со најразлични бои и големини од црвено смеѓи, жолто смеѓи, црни , сивкасто смеѓи и сл. ) . Кај хипопигментациите имаме зголемено присуство на меланин додека кај депигментацијата имаме намалено присуство на меланин каде кожата на тие места е бела. Кај леукодермиите има потполн недостаток на меланин.

Кај меланодермиите имаме појава на разни пигменти флеки или белези од нив позначајни се лентигото и лентигинозата (пеги во големина на леќа) се јавува во три вида лентигосимплекс, лентигосениликс и лентигомалигна (меланосис) . Може да се сретнат секаде на телото и без лекарски совет не смее да се третираат со никакви масти или слично. Како најчеста појава пеги на лицето се таканаречените CHLOASMA (Меласма) кои се јавуваат најчесто за време на менопаузата и како старачки пеги и израстоци . Често пати пигментациите и израстоците на кожата се врзани со присуството и неприсуството на меланинот изложеноста на сончевите зраци, хормонални пореметувања и други полесни или потешки заболувања на други органи. Поизразити односно позачестени се таканаречените ЛЕУКОДЕРМИИ кои во основа  се делат на стекнати и наследни . По позната наследна леукодермија која се јавува од раѓањето е е Албинизмот Албинизам (бела коса). А како најчеста стекната леукодермија е ВИТИЛИГО .


ВИТИЛИГО – (ВИТИЛИГО)

Витилиго, Телечак Телечак,  е најчеста  и најпозната стекната леудоермија леукодермија (се смета дека 1 до 2 % ја има човештвото) а поради хиперпигментацијата на краевити на витилигото се вбројувa во групата нa леукомеланодермии , витилигото е уништен меланоцит во епидермусот поради што целосно се губи пигментацијата и на тие места кожата е потполно бела и најчесто оивичена и се разликува од нормалната кожа. Најчесто има округла форма а може да се јави и во различни форми на одредени делови или преку целото тело. Се смета дека една од причините за појава на витилигото е смалена активност на тирозиназите . Најчесто на завршетокот на периферните нерви се создава слична компонента на мелатонин која ја кочи меланогенезата со што не постои можност за стварање на меланоцитот која е една од компонентите за пигментацијата. Инхибицијата на меланогенезата може да е последица и на разни инфекции најчесто на други позначајни органи или системи во организмот како што се црнодробни болести, болести на бубрезите, стомачниот систем и сл. Витилигото се смета и како автоимуно заболување кадешто сопствениот имунолошки систем се ништи самиот себеси и опаѓа одбрамбената состојба на организмот тогаш кога е најпотребно . Витилигото не многу често може да е комбинирано со алопеција ареата  дијабетес мелитус, заболување на штитната жлезда, пернициозна анемија, атрофичен гастритис и сл. Често пати Витилигото е поврзано со заболување на тироидната жлезда, хормонални пореметувања и потешки заболувања на желудникот и стомачниот систем (улцерации, колитиси, тумори ) во повеќе случаеви стресните ситуации физичките и психичките стресови долготрајни нервози , неуростении, преосетливост, сентименталност може да се едни од причините кои повлекуваат настанок на витилигото.

Најчесто се појавува само на кожата каде се гледа помал или поголем број на симетрични распоредени бели конвексни жаришта кои во почетокот се појавуваат како точкици пота како леќа па како железна пара и поголеми. По конфлуенцијата и развојот на истата Витилигото може да го зафати целото тело односно целата кожа што претставува основа за лепење на други кожни инфекции и болести. На периферните делови или жаришта зачестена е хиперпигментацијата со различен интензитет. Најчесто Витилигото се јавува на надворешната страна на рацете подлактиците, лицето и вратот капаците на очите и на скриените подрачја на телото (подмишниците, околу гениталиите, на дојките и на други места) . Народски Витилигото може да го има во следните три форми

1. Неправилни точки (Точкасто Витилиго)
2. Правилни округли точки со различна големина (Парично Витилиго)
3. Целото тело со разни форми и големини (Целосно Витилиго)

Степеновано е на седум групи и тоа од прва до трета група го има на очите рацете и колениците од трета до петта група го има на повеќе места и на седма група зафатено е на целото тело.

Може да биде и хронично витилиго обично се засилува и проширува на прелазите на годишните времиња април, мај и септември , октомври. Поочигледно е во летниот период кога поради сунчањето здравата кожа потемнува а Витилигото може да поцрвене и пече. Влакната во подрачје на Витилигото стануваат бели. Често пати се јавува само на ограничени места на пример во косата со праменови на бела коса, познато е како ПОЛИОСИС ЦИРЦУМСЦРИПТА . Појавата на Витилигото започнува во пораните години . Во 25 % случаеви е фамилијарно и наследно , често пати може да се носи цел живот и да нема некој поголем одраз на останатата здравствен состојба . Се засилува најчесто за време на менопаузата и над 50 години.

АЛБИНИЗАМ НАЕВУС АНАЕМИЦУС и НАЕВУС ДЕПИГМЕНТОСУС се нелечлив тип на Витилиго и се јавуваат веднаш после раѓањето. Лечењето на овие форми е многу тешко нерешливо.

ВИТИЛИГО – Витилигото е медицински нелечлива болест по методите на Алетрнативната медицина лечливо е со процент од 60 до 80 % доколку се започне порано лечење односно од прва до трета група процент на лечливост е поголем. Современата медицина дава стандардна терапија која се состои во земање на псорален (меладинин трисорален и сл. ) сончање со ултравиолетови зраци и сл. и одреден вид на масти . Препорачливо при лечењето го препорчува и современата медицина Витамин Ц и Витамин Б 12 . Често пати Витилигото може да биде последица на разни ТЕТОВАЖИ, со што се оштетува пигментацијата и може така и да остане.

Алтернативата за лечење на Витилиго користи три основни фактори

1. Психолошки фактор е ��стиот како и кај псоријаза вулгарис и на истиот треба да се обраќа големо вни��ание од причина што лачењето на хормоните енз��мите и компонентите на лимфниот и одбранбениот систем е директно врзано со присутноста на негативна енергија во организмот која ако не се успее да се замени со позитивна дава негативни резултати и неможност за лечење. И доволно кога ќе се оди на лекар да се слушне дека е тоа нелечлива болест со што автосугестијата се вкоренува во потсвеста и не дава можност за успешно лечење на витилигото / Поради тоа треба да се почитуваат правилата дадени во психолошкиот фактор во делот за псоријаза. Начин на лекување Алтернативата ги дава следните комбинации од чаеви и помошни лекарства со кои што се овозможува средување на сите системи во организмот и нивно правилно функционирање и работење. Во комплетот на терапијата се вклучени од 50 до 70 врсти на тревки со коишто се овозможува потполно чистење и зајакнување на сите системи на организмот.


2. Чајните комбинации 2/1=2/2=2/3=2/4=2/5=2/6=2/7 се спремаат и пијат на следниот начин

--во 1,5 литар вода која што вари се ставаат две супени лажици од  кесето(чајот),тензерето се покрива со капак и се тргнува од огнот се остава така покриено да излади, се процеедува ,се чува во стаклено шише

==се пие преку цел ден, наместо вода ,распоредено преку цел ден (а не наеднаш)покорисно е  на  гладно(сабајле), по5о до 7о мл. на едно пиење а дневно треба да се испие по

== 5оо===7оо====1 л====1,2л===1,5л===

Чајната комбинација   3/1=3/2==3/3==3/4==3/5== се спрема и пие на следниот начин

--во 3оо==5оо милилитра вода што вари се става една супена лажица од кесето(чајот)тензерето се покрива со капак и се вади од огнот и се остава да олади, се процедува се чува во стаклено шише

==се пие на гладно =пред  јадење и тоа

==2==3==5=пати на ден по   150 мл==1оомл==6о мл

Чајната комбинација   4/1==4/2==4/3==4/4=  се спрема како кафе , едно кафено лажиче се вари со 6о до 7о милилитра вода (да зоврие), се процедува  и се пие топло како кафе голтка по голтка ,додека е топло,Талогот што ке остане од процеденото се преварува уште еднаш, за да се штеди  и се пие повторно, се зема на гладно на сабајле  и навечер

==се пие  2 пати==4 пати  на ден по 6о до 7омилитри

Тинктура==5оо мл===1 литар,е готов препарат

Се пие  2пати==3 пати==4 пати===5 пати на ден пред јадење,на гладно по

1о мл==15 мл==2о мл

Мацерат==3оомл==5оомл===1литар=е готов препарат

Се пие  2пати==3 пати==4 пати==5 пати== на ден пред јадење,на гладно по

1омл==15мл==2омл

Медовина==3оо гр.==5оо гр.==1 кгр==е готов препарат

Се зема на гладно пред јадење  2пати==3пати ===5 пати

По  1 кафено лажиче

Оцет од диви јаболка, е готов  1оо% природен препарат, добиен со посебна постапка.

Се пие  2пати==3 пати на ден ,на гладно, по ==1о мл===15 мл==2омл==3о мл

Растворено со  5о до 7о милитра вода.

ЧАЕВИТЕ СЕ СПРЕМААТ СО КУПЕНА  НЕГАЗИРАНА И ВОДА БЕЗ МИНЕРАЛИ (ОБИЧНА)

КУПЕНА ОД ПРОДАВНИЦА ИЛИ ОД  АПАРАТ=ФИЛТЕР=НОБЕЛ, А НЕ ВОДА ОД ВОДОВОД,

исто така и готвењето и вода за пиење се користи купена вода а не вода од водовод

Чаевите се земаат према она што е заокружено,се пијат сите чаеви секој ден према заокруженото на размак од 1о до 15 минути, се пијат преку цел ден напоредно еден по друг(така е покорисно) не е битно првин од кое ,важно е да се внесат во организамот.Покорисно поголем дел од чаевите да се земаат сабајле до 11,оо сатот на гладно,заради поефикасно чистење,со чаевите се врши =перење=на организмот.Дневно треба да се испијат од најмалку 1 литар до најмногу 2,5 литра чаевиЧаевите се  диуретици,антисептици и антибактерици и со уште многу други дополнителни својства и дејства(стотици)

Пиењето на чаевите се договара постојано со Треварот(намалување или зголемување на дозата)

СЕ зема само она што е договорено со Треварот и заокружено а не на своја рака

3. За секоја промена треба да постои согласност со Треварот,

МАСТИ  за МАЧКАЊЕ

1. За мачкање на витилигото најчесто се користат масти добиени од треварот ------

-------------- се мачка еднаш до два пати на ден

2. Витилигото може пациентот да го мачка сам со исцеден сок од свежи моркови со сок од руса трева (Цхеледониум Мајус) и сок од дива смоква ( треба да се внимава да не дојде во допир со очите) .

ТРЕТ ФАКТОР

НаЧин на исхрана

ПРВО

ЗАБРАНЕТО Е ДА С Е   ЈАДЕ И ПИЕ

Месо и месни производи, млеко и млечни производи бело брашно , бел шеќер, ситна сол, обично масло , кокошка, салами, паштети , конзервирани производи , грав, боранија, грашак, леќа , соја, алкохол, кафе, цигари, газирани сокови, какао,


МОЖ ДА СЕ ЈАДЕ


Морски риби и производи , ориз, компир, овоштие и зеленило , од сите видови освен наброените погоре,

ЗАДОЛЖИТЕЛНО СЕ ЗЕМА СЕКОЈ ДЕН

Витамин Ц, Витамин б 12, Селен, моркови 200-300 грама, тиква и тиквици, праски , кајсии, суво грозје, коскени производи – плодови (орев, бадем, лешник, непечени 20 – 30 грама) непечени семки од тиква.

Да не се претерува со сончање.

Правилата на БИОРИТАМОТ се превземаат од упатството за псоријаза и се почитуваат во целост.

Витилигото се лечи за најмалку 6 недели а најдолго 3 месеци. Доколку се почитуваат сите правила со гаранција се запира развојот на болеста за 6 недели а повлекување на витилигоѕо зависи од тоа кој слој на клетки на кожата е оштетен а целосно повлекување настанува за 90 дена.

Лечењето се познава по 21 ден од прием на терапијата каде во средината на флеката (Витилигото ) се формира пигмент кој периферно се проширува. Често пати се случува Витилигото да се пвлече и по престанокот на терапиите а објаснувањето е во тоа што за време на терапијата се средуваат сите системи и Витилигото само по себе се повлекува .

Овие терапии за Псоријаза Вулгарис и Витилиго се применуваат и кај СУГРЕБ, ПРУРИГО, ФУРУНКУЛ, СЛЕПОК, АКНЕ РОСАЦАЕ, ИМПЕТИГО, ЛИШАЕВИ, СЕБОРЕА, ИХТИОЗА, КОСОПАС, ЕГЗЕМА (МАЈАСОЛ)

Забелешка за наведениве заболувања се дополнуваат / изменуваат основните терапии.

 

КАКО СЕ ЛЕКУВА

2. Чајните комбинации 2/1=2/2=2/3=2/4=2/5=2/6=2/7 се спремаат и пијат на следниот начин

--во 1,5 литар вода која што вари се ставаат две супени лажици од  кесето(чајот),тензерето се покрива со капак и се тргнува од огнот се остава така покриено да излади, се процеедува ,се чува во стаклено шише

==се пие преку цел ден, наместо вода ,распоредено преку цел ден (а не наеднаш)покорисно е  на  гладно(сабајле), по5о до 7о мл. на едно пиење а дневно треба да се испие по

== 5оо===7оо====1 л====1,2л===1,5л===

Чајната комбинација   3/1=3/2==3/3==3/4==3/5== се спрема и пие на следниот начин

--во 3оо==5оо милилитра вода што вари се става една супена лажица од кесето(чајот)тензерето се покрива со капак и се вади од огнот и се остава да олади, се процедува се чува во стаклено шише

==се пие на гладно =пред  јадење и тоа

==2==3==5=пати на ден по   150 мл==1оомл==6о мл

Чајната комбинација   4/1==4/2==4/3==4/4=  се спрема како кафе , едно кафено лажиче се вари со 6о до 7о милилитра вода (да зоврие), се процедува  и се пие топло како кафе голтка по голтка ,додека е топло,Талогот што ке остане од процеденото се преварува уште еднаш, за да се штеди  и се пие повторно, се зема на гладно на сабајле  и навечер

==се пие  2 пати==4 пати  на ден по 6о до 7омилитри

Тинктура==5оо мл===1 литар,е готов препарат

Се пие  2пати==3 пати==4 пати===5 пати на ден пред јадење,на гладно по

1о мл==15 мл==2о мл

Мацерат==3оомл==5оомл===1литар=е готов препарат

Се пие  2пати==3 пати==4 пати==5 пати== на ден пред јадење,на гладно по

1омл==15мл==2омл

Медовина==3оо гр.==5оо гр.==1 кгр==е готов препарат

Се зема на гладно пред јадење  2пати==3пати ===5 пати

По  1 кафено лажиче

Оцет од диви јаболка, е готов  1оо% природен препарат, добиен со посебна постапка.

Се пие  2пати==3 пати на ден ,на гладно, по ==1о мл===15 мл==2омл==3о мл

Растворено со  5о до 7о милитра вода.

ЧАЕВИТЕ СЕ СПРЕМААТ СО КУПЕНА  НЕГАЗИРАНА И ВОДА БЕЗ МИНЕРАЛИ (ОБИЧНА)

КУПЕНА ОД ПРОДАВНИЦА ИЛИ ОД  АПАРАТ=ФИЛТЕР=НОБЕЛ, А НЕ ВОДА ОД ВОДОВОД,

исто така и готвењето и вода за пиење се користи купен�� вода а не вода од водовод

Чаевите се земаат према она што е заокруже��о,се пијат сите чаеви секој ден према заокружено��о на размак од 1о до 15 минути, се пијат преку цел ден напоредно еден по друг(така е покорисно) не е битно првин од кое ,важно е да се внесат во организамот.Покорисно поголем дел од чаевите да се земаат сабајле до 11,оо сатот на гладно,заради поефикасно чистење,со чаевите се врши =перење=на организмот.Дневно треба да се испијат од најмалку 1 литар до најмногу 2,5 литра чаевиЧаевите се  диуретици,антисептици и антибактерици и со уште многу други дополнителни својства и дејства(стотици)

Пиењето на чаевите се договара постојано со Треварот(намалување или зголемување на дозата)

СЕ зема само она што е договорено со Треварот и заокружено а не на своја рака

3. За секоја промена треба да постои согласност со Треварот,

МАСТИ  за МАЧКАЊЕ

1. За мачкање на витилигото најчесто се користат масти добиени од треварот ------

-------------- се мачка еднаш до два пати на ден

2. Витилигото може пациентот да го мачка сам со исцеден сок од свежи моркови со сок од руса трева (Цхеледониум Мајус) и сок од дива смоква ( треба да се внимава да не дојде во допир со очите) .

ТРЕТ ФАКТОР

НаЧин на исхрана

ПРВО

ЗАБРАНЕТО Е ДА С Е   ЈАДЕ И ПИЕ

Месо и месни производи, млеко и млечни производи бело брашно , бел шеќер, ситна сол, обично масло , кокошка, салами, паштети , конзервирани производи , грав, боранија, грашак, леќа , соја, алкохол, кафе, цигари, газирани сокови, какао,


МОЖ ДА СЕ ЈАДЕ


Морски риби и производи , ориз, компир, овоштие и зеленило , од сите видови освен наброените погоре,

ЗАДОЛЖИТЕЛНО СЕ ЗЕМА СЕКОЈ ДЕН

Витамин Ц, Витамин б 12, Селен, моркови 200-300 грама, тиква и тиквици, праски , кајсии, суво грозје, коскени производи – плодови (орев, бадем, лешник, непечени 20 – 30 грама) непечени семки од тиква.

Да не се претерува со сончање.

Правилата на БИОРИТАМОТ се превземаат од упатството за псоријаза и се почитуваат во целост.

Витилигото се лечи за најмалку 6 недели а најдолго 3 месеци. Доколку се почитуваат сите правила со гаранција се запира развојот на болеста за 6 недели а повлекување на витилигоѕо зависи од тоа кој слој на клетки на кожата е оштетен а целосно повлекување настанува за 90 дена.

Лечењето се познава по 21 ден од прием на терапијата каде во средината на флеката (Витилигото ) се формира пигмент кој периферно се проширува. Често пати се случува Витилигото да се пвлече и по престанокот на терапиите а објаснувањето е во тоа што за време на терапијата се средуваат сите системи и Витилигото само по себе се повлекува .

Овие терапии за Псоријаза Вулгарис и Витилиго се применуваат и кај СУГРЕБ, ПРУРИГО, ФУРУНКУЛ, СЛЕПОК, АКНЕ РОСАЦАЕ, ИМПЕТИГО, ЛИШАЕВИ, СЕБОРЕА, ИХТИОЗА, КОСОПАС, ЕГЗЕМА (МАЈАСОЛ)

Забелешка за наведениве заболувања се дополнуваат / изменуваат основните терапии.

 

 

Лекување на болести со помош на чаеви и лековити растенија, лековити чаеви, лековити билки, лековити тревки, лекување бубрежни болести, црнодробни болести, камен во бубрези, песок во бубрези, цистит, цисти, хепатит, Шеќер, дијабетес, полови заболувања, плодност, чир, киселина, гастритис, подуеност, холестерол, слабеење, алт, асп  

Време е да посветите малку време и на вашето здравје, колку време издвојувате за Вашето здравје ?

 

Доколку внимавате на некои работи околу исхрана, начинот на однесување како и избегнувате работи кои се штетни за вашето здравје го намалувате ризикот за добивање на определени заболувања.

Природата не признава заболувања  

 

 

 На оваа страница можете да ги симнете упатствата по одредени заболувања

 

Упатство за слабеење без нарушување на имунитет

Упатство за бубрежни заболувања

Упатство Црнодробни и жолчни заболувања

Упатство за стомачни заболувања

Упатство за лекување на Дијабет 1 и Дијабет 2

Упатство за заболувања на крвните садови

- Упатство за лекување на псориазис вулгарис (psoriasis vulgaris) кожни заболувања

- Упатство за лекување на ВИТИЛИГО - кожно заболување

Болести на женските полови органи

Болести на органи за дишењее

Упатство за припрема и пиење на чаеви по заболувања и режими на исхрана - симни pdf

 

Види посебно по одредени заболувања на следниот линк 

 

 

СИТЕ ПРОИЗВОДИ

Кои се нашите производи и каде можете да ги најдете ?

 

 

Со цел чаевите да бидат подостапни истите можете да ги најдете на следните места:

Продажни Места

 

Лекување на болести со помош на чаеви и лековити растенија, лековити чаеви, лековити билки, лековити тревки, лекување бубрежни болести, црнодробни болести, камен во бубрези, песок во бубрези, цистит, цисти, хепатит, Шеќер, дијабетес, полови заболувања, плодност, чир, киселина, гастритис, подуеност, холестерол, слабеење, алт, асп

  Емисија Билките на

Баба Рада -Науме Петковски - ЛИНЦУРА


 

   Емисија Билките на

 Баба Рада -   Науме Петковски Фебруари 2014

 

 

     

 

© © Роза Канина ДООЕЛ Ресен, Тревар Науме Петковски All Rights Reserved.
Објавената содржина интелектуална сосптвеност на друштвото Роза Канина ДООЕЛ Ресен.

 

 

web stats