ЛАлтернативна медицина за бубрежни, црнодробни, хепатит, дијабетес, плодност, чир, холестерол

Алтернативна Медицина Роза Канина ДООЕЛ Ресен

Македонски/ English


Вести

Тука можете да ги нарачате производите по набавни цени со испорака до Вашиот дом а ги плаќате по нивната достава

 

Интернет Продавница FB

Интернет Продавница Shop

Интернет продавница

 

Во кои градови и места ги има нашите производи можете да проверете на следнииот линк

продажни Места

 
     
 

Добредојдовте !

 

На официјалната страна  Тревар Науме Петковски -  Роза Канина ДООЕЛ Ресен. Решавање на здравствени проблеми со чаеви и здрава храна по природен пат.

 

 

Ефективно решавање на здравствени проблеми  со чаеви и здрава храна по природен пат

 

 На оваа страница ќе најдете рецепти кои претставуваат повеќегодишни синтетизирани практични искуства, проверувани и кои се докажале како најефективни и најефикасни опишани во посебни упатствата за лекување на определени заболувања како и производи од искомбинирани лековити растенија со кои можете да ги решите заболувањата кои се поделени во болести на мокрачниот систем, болести на црнодробниот систем, болести на дишните органи и патишта, кожни заболувања, болести на срцето и крвните садови, како и најчестите женски заболувања.

КОИ БОЛЕСТИ И КАКО СЕ РЕШАВААТ ?

МЕТОДИ ЗА РЕШАВАЊЕ НА ЗАБОЛУВАЊЕ
- Рецепти и начин на однесување

ПРОИЗВОДИ

- Болести на црниот дроб и жолчка,

- Воспаленија на жолчка - седиментација ,
-  песок, песок и камен во жолчка,
- Болести на црниот дроб , (hepatitis) Tu-Ca do III степен,
- Болести на панкреас (pancreas) Шеќер (Diabetes), Тумори и Малигни заболувања до 3 степен (помагаат),
болести на слезина, воспаленија на жолчката, талози, песок и камен, болести на џигерот, ТУ-ЦА, TU - Ca до 3 степен, болести на слезина,

Болести-воспаленија-акутни хронични талози-песок -камен, ехинокок, замастувања, холестерол, триглецериди, некроза, вируси, жолтици, хепатити А, Б , Ц, високи бели рубини, високи трансаминази (АЛТ, АСТ, АЛКП, амилази, липази, цироза алкохолна, црна жолтица (пожолтеност на кожата и очите, асцити (вода во стомак) метастатски промени пост оперативни зафати и хемо - терапии, ту и слично, дијабет - шеќерна болест, дијабет -1, и дијабет 2

Како се решаваат на следното упатство  види повеќе

Болести на органи за мокрење  

 

(бубрези (bubrezi)

- болести на уринарните органи и патишта воспаленија (на бешика, уринарни патишта, бубрези), Талози, песок, камен во бубрези и бешика, Болести на простатата, албумен во мокрачата, колики, остар и хроничен гломеронефрит, нефролитијаза (песок и камен), пиелит, анурија, хидронефроза, пионефроза, апцес, подвижен и спуштен бубрег, цистит (бешика), задршка на мокрачата, парализа на мочниот меур, крвомокрење (крвомочање), песок и камен во бешика, зголемување на простата, подмокрување (подмочување), бело прање, цисти и воспаленија на јајниците, туморски формации види повеќе во упатство за лекување на болести на мокрачен систем

 

- Стомачни заболувања,

 

- болести на устата, стоматитис, гингивитис, габични инфекции, ангина, непријатен здив од устата, болести на хранопроводот, болести на желудник, гатритис, чир на желудник, чир на дванаесетпалачно црево, зголемено лачење на желудочна киселина, болести на тенко црево, кронова болест, болести на дебело црево, полипи, тумор - рак, други болести, запек, хемороиди, цревни паразити и сл. види повеќе во Упатство за лекување на стомачни заболувања

 

- Болести на женските полови органи,

 

нарушувања на менструалните циклуси, воспаленија на вагината, воспаленија на јајниците и јајцеводите, стерилитетот, болести на дојката климактериумот како појава и болест, цисти на јајници, цин 1, цин 2, миом на матка, мастоцитози, фиброаденоми и сл. Види повеќе во Упатство за лекување на болести на женските полови органи

 

 Шеќерна болест

 

 (Дијабет 2 стекнат за време на животот), заболувања на крвните садови, прочистување од наслаги, маснотии, холесторол, хемороиди, цисти и болести на излезното црево, пост- инфарктни состојби, белодробни болести, ноќно мокрење (eurika nokturna), заболувања на кожата (psoriasis Vlugaris, и Vitiligo) За повеќе детали види во Упатства за одредени заболувања. Види повеќе

 

 КОЖНИ ЗАБОЛУВАЊА

псоријази, екземи, мајасол, лишаеви, осипи, косопас, косопад, ноктопас, ноктопад /
Се решаваат во посебни постапки, во договарање со треварот, види веб-страницата Упатство за лекување на кожни заболувања види повеќе на упатство за псоријаза вулгарис или упатство за витилиго

 

МЕТОДИ НА ЛЕКУВАЊЕ

- методите на лекување се врз основа на доставената крвна слика од ваша страна и доставените лекарски дијагнози а врз основа на кои може да се изработаат и посебни чаеви или комбинации од лековити растенија. Од 7-14 дена се постигнува нормализирање на референтните вредности од крвната слика по што заклучно со 21 ден, организмот сам го решава заболувањето.

 

Дали лекувањето е мерливо?

- проверка на вашата состојба вршите пред вашиот лекар на секои 14 дена со што се прати вашата состојба.

За секои нејасни прашања врзани со овие методи, постојано можете да се консултирате за што Ви стоиме на располагање.

 

Дали е потребно да ги прекинувате вашите досегашни медицински лекувања?

- Не, во основа овие производи можете паралелно да ги користите со секоја медицина која ја примате, и истите немаат нус појави со ниедно лекарство или други контраиндикации. 

 

Дали овие производи ствараат зависност?

Овие производи не ствараат зависност а податоците за користените лековити растенија Ви се достапни и објавени дека се нештетни и нествараат зависно на WHO, монографиите, на Европската Агенција за за лековити растенија како и на Комисија Е Германската комисија која има издржани и валидни докази за нивната безбедност, за микробиолошките анализи, како и тоа дека не ствараат зависност, не предизвикуваат нус појави со ниедно лекарство и дека се апсолутно нештетни.

 

ИСХРАНА

 

ЗАБРАНЕТА ХРАНА БЕЛИ СМРТИ ЗА СИТЕ КРВНИ ГРУПИ

 За време на терапијата не смее да се јаде и внесува и да се избегнуваат следните

 

 БЕЛИ СМРТИ:

 

1. Бело брашно и производи од бело брашно.
(за замена може да се користат црни или интегрални лебови)
2. Варено млеко и млечни производи.
( за замена може да се внесува козја сирутка, или кисело млеко.
3. Сол ситна.
4. Бел шеќер.
(за замена може да се користи мед.
5. Вода од чешма.

ГАЗИРАНИ ПИЈАЛОЦИ, СУВОМЕСНАТО ОДНОСНО СЕ ОНА ШТО СОДРЖИ КОНЗЕРВАНСИ

 

СТРОГО ЗАБРАНЕТО:

 

 Сувомеснато (салами, паштети, чајни, печеници, меса, скари, пржена храна, газирани пијалоци, алкохол, мајонез, кечап, рафинирани масла, конзервирана храна, поради натриум бензоанатот и други конзерванси и сл.

(да се внесува купена вода негазирана, или изворска доколку е исправна за пиење, со пп. не повеќе од 30- единица (ппм мерка за тешки растворени метали во вода). За човекова употреба е ограничено на 30 ппм, во повеќето места во РМ оваа бројка е повисока од дозволената мерена од водоводот.

се користи нерафинирано ладно цедено маслиново масло во салати, храна треба да биде жива - не третирана на високи температури,

замена за месо е риба пожелно е да биде морска (поради незаситените масни киселини ), и исхраната треба да биде према упатствата и крвните групи.

Види повеќе во исхрана

Бронхо Мед


- Паковање: стаклена тегла со картонска паковка
Тежина: 500 гр.
Состав: Природен дабов, костен и ливадски мед, таан, brassica nigra (црн синап), Koch-linum usitattissimum (ленено семе ). Види повеќе

УРИНО-МИКССостав: Betula Alba (бела бреза 30%), Herniaria glabra (килавица 30%), Equisetum arvense (коњски опаш 30%), Rubus fruticosus (капина 10%)
Паковање Книжна Кеса 200 гр. види повеќе

Еликсир

- од Диви Јаболки (pirus silvestril mill) Јаболкова киселина

Дивите јаболки содржат, Витамини: Ц, Б1, Б2, А, Минерали: Калиум, Калциум, Фосфор, Железо.
Постапка: добиено по пат на природна екстракција и ферментација од диви јаболка (Pirus silvestrus mill) без никакви додатоци. 100%природно. види повеќе

 

ФЕМИ-МИКС

 Чајна мешавина за женски заболувања

Паковање – книжна ќеса, со картонска паковка, рефус, мелено
Тежина 200 гр.
Состав: (б. бреза), (нане), (к. опаш), (капина), (чубрица), (подубица)
(ж. кантарион) види повеќе

 

ФИТ-МИКС

- ЧАЈНАTA КОМБИНАЦИЈА ПОВОЛНО ДЕЈСТВУВА ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ДЕБЕЛИНА
Паковање – книжна ќеса, со картонска паковка, рефус, мелено
Тежина: 200 гр.
Состав: (б. бреза (пл. чобрица (коприва) (кантарион) (подабец), (петровец) види повеќе

 

ХЕПАТО-МИКС

 чајна мешавина за црнодробен систем

Состав: КОМБИНАЦИЈА КОЈА ПОВОЛНО ДЕЈСТВУВА ЗА ЖОЛЧНО –ЦРНОДРОБНИОТ СИСТЕМ

Паковање: книжна ќеса, со картонска паковка, рефус, мелено
Тежина: 200 гр.

 

ХЕПАТО МИКС 3/1 и ХЕПАТО МИКС 4/1  И ХЕПАТО-МИКС 5/1

 

чајна комбинација за црнодробниот систем

паковање 100 гр.

Види повеќе на Хепато Микс 3/1

Хепато-Микс 4/1 и Хепато Микс 5/1

 

Медовина

со млеч и поленов прав

Состав: МЕДОВИНА СО МЛЕЧ, ПОЛЕНОВ ПРАВ
Паковање: стаклена тегла, со картонска паковка
Тежина: 500 гр.
Состав: природен дабов мед, костен и ливадски мед , таан, поленов прав, млеч. види повеќе

 

ПРЕСПАНСКА ГОРЧИЦА

 - тинктура за дигестивниот систем

Помага при: воспалителни состојби на стомачниот систем, гастритис, чир, недобро варење, надуеност, гасови, тумори, полипи, колитис, улцерации, хемороиди, астматични состојби, чистење на крвни садови и крвна слика од примеси и наслаги, средување на хормонален систем, зајакнување на лимфен, крвен и одбрамбен систем. види повеќе

 

КАНТАРИОНОВИ МАСЛА

Својства: Има исцелителни својства, не остава лузни

Опис :Добиено е со нерафинирани маслинови масла по посебна постапка со екстрахирање на лековити комппоненти од лековити тревки.

Употреба: Се нанесува во тенки слоеви на кожата нанесено на газа

види повеќе

 


 

Производи од лековити растенија Лековити Чаеви види повеќе

Производите од лековити растенија се од исклучиво неотровни лековити растенија кои не ствараат зависност. Се собирани од најчистите планински подрачја во Преспа и имаат висок квалитет поради микроклиматските специфики со одлични активни материи кои можат да Ви помогнат во решавање на вашите проблеми. Заедничкото користење на производите од лековити растенија према дадените упатства и користење на режимите за исхрана ги лекуваат и посериозните проблеми за кои и модерната медицина нема решение.

 

За производите видете повеќе на линкот за производите.  

 

 

Лекување на бубрежни, црнодробни, стомачни и други болести со алтернативна медицина 

ИСХРАНА КРВНИ ГРУПИ

 

Природата не признава заболувања  

 

Упатство за припрема и пиење на чаеви по заболувања и режими на исхрана - симни pdf

 

Види посебно по одредени заболувања на следниот линк 

 

Упатство за лекување на Стомачни заболувања Упатство за лекување на бубрежни заболувања, камен во бубрези, песок, инсуфициенции
УПАТСТВА ЗА ЗАБОЛУВАЊА

Слабеење без нарушување на имунитет

За бубрежни заболувања

Црнодробни и жолчни заболувања

Стомачни заболувања

Дијабет 1 и Дијабет 2

Крвните садови
КОЖНИ ЗАБОЛУВАЊА

Псориазис вулгарис
 (psoriasis vulgaris)

 

 ВИТИЛИГО

ЖЕНСКИ БОЛЕСТИ  

Женските полови органи

Органи за дишење

Лекување на болести,  бубрежни, црнодробни,  холестеролБолести на дишните органи и патишта

 

ПРОИЗВОДИ

Кои се нашите производи и каде можете да ги најдете ?

 

 

Со цел чаевите да бидат подостапни истите можете да ги најдете на следните места:

 

Продажни Места

 

Лекување на црнодробни, жолчни, стомачни, бубрежни со методи на алтернативна медицина

  Емисија Билките на

Баба Рада -Науме Петковски - ЛИНЦУРА

Лекување на болести,  бубрежни, црнодробни, камен во бубрези, песок во бубрези, чир, холестерол

 

   Емисија Билките на

 Баба Рада -   Науме Петковски Фебруари 2014

Лекување на болести,  бубрежни, црнодробни, камен во бубрези, песок во бубрези, чир, холестерол

 

 

     

 

© © Роза Канина ДООЕЛ Ресен, Тревар Науме Петковски All Rights Reserved.
Објавената содржина интелектуална сосптвеност на друштвото Роза Канина ДООЕЛ Ресен.

 

web stats